Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija szerint Gyöngyösi politikai nézetei 180 fokot fordultak, kivéve az antiszemitizmusát.

2024. február 08. 06:04
null

Szerdán szivárgott ki a Jobbikban folyó beszélgetések egy részlete, melyből kiderült, hogy Gyöngyösi Márton a levél írásakor még csak elnökhelyettesként azt írta Orbán Viktorról párttársának egy emailben, hogy

egy cionista bérenc, a lubovicsi szekta foglya.

Az ügy hatalmas felháborodást keltett, Szalai Kálmán, a Tett és Védelem Alapítvány főtitkára a Mandinernek például azt mondta, ilyen kijelentések az elkövetőikkel együtt a politikai közélet szemétdombjára valók.

EZT IS AJÁNLJUK A TÉMÁBAN

Kíméletlenül visszavágott: így reagált a zsidó vezető Gyöngyösi kiszivárgott levelére

Szalai Kálmán a Mandinernek elmondta: Orbán Viktor a lehető legnagyobb biztonságot garantálja a zsidó közösségeknek Magyarországon.

Gyöngyösi mondataira reagált Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője is, aki a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott: a most nyilvánosságra került levelezésből úgy tűnik, hogy valójában Gyöngyösi Márton a szóban forgó „fogoly”.

Foglya annak az Irán által pénzelt antiszemitizmusnak, amit hol szélsőjobboldali, hol újbaloldali politikusként – mint közös nevező – mindig is vallott”

– jelentette ki Köves Slomó, aki szerint a 2012-es elhíresült parlamenti beszéde óta, amelyben a magyar zsidókat nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte, Gyöngyösi politikai nézetei 180 fokot fordultak, kivéve az antiszemitizmusát.