Avi/ujkelet.live

A háború 130. napja: A Hamász terrorszervezet gázai vezetőjét, Jechíje Szinwart rögzítette egy kamera a dél-gázai Khan Junesz egyik hamászos stratégiai alagútjában, jelentette a héber média kedd este. A videót mintegy két hete szerezte meg az Izraeli Védelmi Erők az alagútban végzett művelete során. Izraelben fontolgatják, hogy a közeljövőben közzétegyék a videót. Még konzultációk folynak az ügyben.

Az Izrael kezében lévő egyperces felvételt az alagutak belsejében lévő biztonsági kamera rögzítette, nyilván Szinwaréknak már nem volt idejük szétszedni. Szökése közben még a jegyzetfüzetét is hátrahagyta.

A felvételeken Szinwar – egy táskával és Adidas Iconic szandálban – hátulról látható feleségével és legalább két vagy három gyermekével, valamint egy másik személlyel, aki vezeti őket, van az alagútban. Úgy tűnik, sértetlen, jó állapotban van.

Múlt héten a Kan közszolgálati műsorszolgáltató arról számolt be, hogy Szinwar több hete (beleértve a párizsi csúcstalálkozót is) nem érintkezik a szervezet vezető tisztségviselőivel, így nem vett részt a közvetítőknek és Izraelnek benyújtott válasz megfogalmazásában.

A felek közötti kommunikáció bonyolult és nehezen kivitelezhető, mert Szinwar attól tart, hogy a kapcsolatfelvétel során lelepleződik a búvóhelye.

The post Felvételt találtak Szinwarról, amint az egyik alagútban sétál családjával, jól van first appeared on Új Kelet online.