Avi/ujkelet.live

A Gázai övezetbe hurcolt izraeli túszok családjainak küldöttsége szerda reggel útnak indult a hágai Nemzetközi Büntetőbíróságra, ahol népirtás, emberrablás és szexuális erőszak bűntette miatt panaszt nyújtanak be a Hamász terrorszervezet vezetői ellen. A küldöttség sajtótájékoztatót tart a Hágai Törvényszék közelében, és támogató felvonulást a Nemzetközi Törvényszék épülete körül.

,,A Hamász nem elégedett meg azzal, hogy csak izraeli gyerekeket raboljon el, több mint ezer civilt mészároltak le és gyilkoltak meg, nemi erőszakot, mészárlást, bántalmazást és más súlyos bűncselekményeket követtek el, amelyek a nácik holokauszt alatti cselekedeteire emlékeztetnek” – mondta Aszaf Pozniak, az elraboltak és eltűntek családjait képviselő fórum szóvivője, az indulás előtt a Ben-Gurion reptéren.

,,A Hamász szörnyei Hitler és Eichmann örökösei. Az egész világnak lépnie kell, hogy a történelem jó oldalán álljon, és megállítsa a Hamász kollektív megsemmisítésről szóló elképzelését. Ezért vagyunk itt.”

Ofri Bibasz , akinek testvérét, Jardent, annak feleségét, Sirit és két kisgyermeküket Gázában tartják fogva, kijelentette, hogy a terroristák könyörületének ,,vannak kitéve, akik gyilkoltak, erőszakoltak és kínoztak, és ennek még nincs vége”.

„Ma történelmet írunk” – mondja Bibasz. ,,Ez fontos része annak a küzdelmünknek, mint országunk és a világ polgárai, hogy azt mondjuk: ‘elég volt’. Ez nem csak a mi történetünk, ha ezt nem állítjuk le, holnap a világ történetévé válik.”

A terroristák által Gázában fogva tartott túszok száma 134, nem mindegyikük van életben. A szám magába foglalja a 2014-es erős szikla hadművelet során elesett két izraeli katona, Hadar Goldin főhadnagy és Oron Saul törzsőrmester maradványait valamint a 2014-ben önszántából a Gázai övezetbe belépő Avera Mengisztut és a 2015-ben a Gázai övezetbe önszántából belépő Hisam al-Szajedet.

The post A túszok családjai a Nemzetközi Büntetőbírósághoz fordulnak a Hamász ellen first appeared on Új Kelet online.