Avi/ujkelet.live

A háború 133. napja: Péntek délben lövéseket adtak le egy buszmegállóra a Re’em-csomópontnál, Gedera közelében. Egy húszéves fiatal meghalt, további öt személy pedig közepesen súlyos illetve súlyos sérüléseket szenvedett.

Az első jelentések szerint a terrorista valószínűleg gépkocsival érkezett a helyszínre. Tüzet nyitott a megállóban lévőkre, hatot eltalálva közülük. Egy közelben tartózkodó fegyveres civil tüzet nyitott a terroristára, majd tűzharcban megölte.

A mentősök a sérülteket asdodi és rehovoti kórházakba evakuálták. Já’ákov Sabtáj rendőrfőkapitány a helyszínre tart.

A Kan közszolgálati műsorszolgáltató egy biztonsági forrást idézett, mondván, a terrorista kék személyi igazolvánnyal (izraeli rezidens) rendelkező kelet-jeruzsálemi lakos volt.

A mentősök szerint a 20 éves válságos állapotban lévő fiatalt az újraélesztési kísérletek közepette kórházba szállították. Egy körülbelül 20 éves fiatalembert, egy körülbelül 16 éves fiút és egy 65 éves férfit súlyos, valamint egy 65 éves nőt és egy másik személyt pedig közepesen súlyos állapotban szállítottak kórházba.

Nagy rendőri erők, köztük tűzszerészek érkeztek a területre, és megkezdték a terület átvizsgálását további terroristák után kutatva.

The post Terrortámadás a Re’em-csomópontnál – 1 halott first appeared on Új Kelet online.