Avi/ujkelet.live

A háború 136. napja: Az Izraeli Védelmi Erők szóvivője, Daniel Hagari ellentengernagy este egy sajtótájékoztató keretében felfedte a videót, melyen Siri Bibasz és két kisfia, Ariel és Kfír láthatóak órákkal a túszul ejtésük után a Gázai övezetben.

,,Nem nyugszunk és nem maradunk csendben, amíg haza nem hozzuk őket. Beszéltem a családdal, kérem a család magánélethez való vágyának tiszteletben tartását az elkövetkező órákban” – mondta Hagari, hozzátéve, hogy ,,a rendelkezésünkre álló információk alapján nagyon aggódunk Siri és a gyerekek állapota és biztonsága miatt, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy további információkat szerezzünk sorsukról.”

Hagari szerint a biztonsági kamerák a dél-gázai Khan Juneszben rögzítették Bibaszékat az emberrablás napján, azaz október 7-én. A város keleti részére vitték őket hét terrorista kíséretében. Ariel jól látható a videón, Kfír nem igazán. Sirit a fegyveresek kényszerítik, hogy felvegyen egy burkaszerű ruhát.Egy ponton a terroristák egy másik járműbe ültették őket és egy másik helyre hajtottak velük.

A négy elrabolt szélesebb családját értesítették a videóról, akik a következőt reagálták: ,,Látható, hogy élve érkeznek Gázába. A Hamász felelős kizárólág Siri, Ariel és Kfír jólétéért.”

Kfírt – aki az első életévét Gázában töltötte be – és a négyéves Arielt, a vörös hajú testvérpárt, október 7-én Nir Oz kibucból hurcolták Gázába édesanyjukkal, Sirivel. Édesapjuk, Jarden szintén Gázában van, de a családjától elválasztva tartják. A Hamász azt állítja, hogy Siri és a gyerekek meghaltak egy izraeli támadásban.

The post A hadsereg megosztotta a Bibasz családról Gázában készült videót first appeared on Új Kelet online.