Borgula András lesz a zsidó múzeum baráti körének a vendége – ez még nem az a Katonadolog

Nagy fogásra készülünk.

Borgula András színész, műfordító, rendező a Gólem zsidó színház megalapítója lesz a vendége a miskolci zsidó múzeum baráti körének .

Kötélnek állt, elfogadta a meghívásunkat  és március hatodikán szerdán öt órától   Markovics Zsolt miskolci főrabbi  kifaggatja vendégét  a kalandos életéről és Gólem színház mindennapjairól. Sokan ismerik az ATV műsoraiból, élvezetes be és hozzászólásaival annyira megszerettük, hogy kedvet kaptunk a színházi előadásaira is.

Ám akik nem akarnak a fővárosba utazni, számukra jó hír, hogy hamarosan Miskolcon is vendégszerepelnek. A zsidó múzeum baráti körének legközelebbi rendezvénye  díjtalan, csupán előzetes regisztrációt kérünk a következő telefonszámon: 06 209147014

Kedvcsinálóként  meg ajánljuk András önálló estjét. Bővebben a Gólem színház honlapján.

 

 

KATONADOLOG - Borgula András önálló estje

KATONADOLOG – Borgula András önálló estje

Gólem Színház

Pódium est

KATONADOLOG – Borgula András önálló estje

1975-ben avatták fel Budapesten a Taurus gumigyárat. Ehhez képest eggyel kevésbé tűnik érdekesnek, de abban az évben született Borgula András, a Gólem Színház megalapítója és művészeti vezetője. De ha eláruljuk, hogy Magyarország egyetlen zsidó színházának vezetője évekig azt sem tudta, hogy zsidó, máris izgalmasabb a dolog. Ezt és számos más történetet is fényképes bizonyítékokkal tud alátámasztani! És szerinte annyira érdekes az eddigi élete, hogy másoknak is szívesen mesél róla. És természetesen szerinte ezt jól is csinálja. És persze szerinte szórakoztatóan.

Szerinte az, ahogy kiderült, hogy zsidó, vagy az, ahogy Izraelbe költözött, vagy az, ahogy katona volt, vagy az, ahogy a zsidó színház megalakult, kész kabaré. Most majd kiderül. Meghallgathatja a nagyközönség is ezt a személyes vallomást a családi fotóalbumból illusztrált képekkel. (Mi már láttuk és hallottuk: az utóbbi 15 évben folyamatosan beszél, most már hallgassátok ti!)