Avi/ujkelet.live

A Negevben lévő Ketziot börtönben már hozzászoktak a legveszélyesebb foglyokhoz, de október 7-e óta a személyzetnek meg kellett szoknia az új valóságot, miután a Hamász Nukba elit egységéből terroristákat helyeztek el náluk, akik nemi erőszakot, fosztogatást és gyilkolásokat követtek a Fekete Szombaton.

A 13-as csatorna riportere múlt héten csatlakozott az Izraeli Büntetésvégrehajtási Szolgálat embereihez, hogy bemutassa a terroristák börtönkörülményeit, beleértve a matrac nélküli ágyakat – és a héber nyelvű dalokat, amelyeket megállás nélkül játszanak nekik.

,,A mészárlásban részt vevő terroristák már nem azt kiabálják, hogy ‘Allah Akbar’ hanem félnek, remegnek, padlóra hajtott fejjel” – mondta Sahar Kamissza, a börtön helyettes parancsnoka.

Izrael legnagyobb biztonsági börtönében több ezer foglyot és biztonsági foglyot, terroristát és gyilkost őriznek.

Joszi Eli, a 13-as riportere: Látod a gyűlöletet a szemükben?

Kamissza: Amit látsz, azaz az ideológiájuk.

A tízes szárny, a titkos és egyben a legveszélyesebb szárny a börtönben, ahol a nukbásokat tartják. A szárny korábban is megvolt, de átalakították.

Belépés előtt az őröket védőfelszereléssel látják el, például golyóálló mellénnyel és botokkal.

,,Tartunk a személyzet elleni támadásoktól, elbarikádozásos vagy túszejtős incidenstől, vagyis minden forgatókönyvtől” – mondta Kamissza.

Bent a szárnyban [3:05] kinyitják az egyik cellát. Megparancsolják a bent lévőknek, hogy fejeket a padlóra, majd indul a létszám ellenőrzés.

Kamissza: Ezek a gyilkosok. Ezek mind gyilkosok. Mind gyilkosok, itt mindegyik nukbás.

Joszi Eli: Mindegyikük 30-40 zsidót ölt meg.

Kamissza: Igen, gyilkoltak, erőszakoltak, fosztogattak.

Nukbás terroristák

Nincs matracuk, nincs semmijük. A szárnyba belépve izraeli zene szól a hangszórókból: Am Iszráel Chaj. A riporter szerint szünet nélkül megy: ,,A Börtönszolgálat emberei azt állítják, hogy a dal célja a személyzet moráljának emelése, de nyilvánvaló, hogy ez egy része a foglyok elleni pszichológiai hadviselésnek”.

Eli: Mi történik ebben a cellában?

Kamissza: Semmi. Nincs semmi. Az ágyak üresek, matracok nélkül, minden nélkül.

Nincs klasszikus értelemben vett WC sem a cellában, ahol szinte teljes sötétség egész nap. A nukbásokat egész idő alatt bilincsben tartják.

Amit enni kapnak: kenyér, paradicsom és sajt. Ennyi.

A műszak vezetője: A legfontosabb, hogy ne kövess el velük semmilyen hibát. Mindig 200 százalékosan ébernek kell lenni. Eleinte nagyon nehéz volt, de tudom, hogy végzem a dolgomat, és egyetlen százalékot sem szabad hibáznom. Alapvetően száz százalékosan irányítjuk őket. Az ételt, a bilincselést, az alvásukat. Fel is ébresztjük őket az éjszaka közepén, megmutatjuk nekik, hogy mi vagyunk a ház urai, és mi határozzuk meg a börtön házirendjét.

The post Így élnek a nukbás terroristák a börtönben first appeared on Új Kelet online.