Avi/ujkelet.live

A háború 136. napja, déli front: Az Izraeli Védelmi Erők vasárnap rakétaindítást azonosított a Gázai övezet középső részéről, amely izraeli határ melletti területén nyílt területen landolt. Néhány perccel később a Nahal-dandár azonosította a kilövést végrehajtó terroristát Gázaváros területén, és légicsapással megölte. Szintén likvidálták azokat a fegyveres osztagokat is, amelyek a térségben lévő erők közelében tevékenykedtek, derült ki a hadsereg reggeli tájékoztatójából.

A 7. dandár harcosai folytatják Khan Junesz nyugati részének megtisztítását. Az elmúlt nap során a csapatok terrorista célpontokra csaptak le, ahol Kalasnyikov fegyvereket, drónokat, RPG-vetőt, robbanóeszközöket és egyéb katonai felszereléseket találtak. A dandár a légierő drónjaival és harci helikoptereivel együtt megölte a térségben az erők közelében tevékenykedő terroristákat.

Az Ejtőernyős-dandár harcosai drón segítségével azonosítottak egy feléjük közeledő terrorsejtet, és légicsapást irányítva rájuk megölték őket. Nem sokkal később további négy terroristát azonosítottak a térségben, akiket szintén a légierő likvidált.

A Kommandó-dandár harcosai továbbra is Khan Junesz nyugati részén vannak bevetve, és az elmúlt nap során fegyveres terroristákkal találkoztak és megölték őket. A harcosok rajtaütést hajtottak végre terrorista célpontok ellen, ahol fegyvereket találtak.

A hadsereg továbbá közölte a határ melletti izraeli közösségekben megszólaló reggeli szirénázás fényében, hogy nem jutott át rakéta Izrael területére.

Hamász: A Hamász terrorszervezet egyik Katarban székelő tisztviselője a Reuters hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a terrorszervezet becslése szerint 6000 harcost veszített a négy hónapja tartó konfliktus során. Az Izraeli Védelmi Erők azt állítja, hogy eddig közel 12 000 operatívot ölt meg Gázában, ezen kívül mintegy 1000 terroristát október 7-én Izraelben.

A Hamász folytatni tudja a harcot, és felkészült egy hosszú háborúra Rafahban és Gázában, állította a névtelenül nyilatkozó tisztviselő.

„[Binjámin] Netanjahu [miniszterelnök] lehetőségei komplikáltak, ahogy a miénk is. Elfoglalhatja Gázát, de a Hamász még mindig áll és harcol. Nem érte el céljait, hogy megölje a Hamász vezetését vagy megsemmisítse a Hamászt” – tette hozzá.

A Hamász által irányított gázai egészségügyi minisztérium azt állítja, hogy 28 985 palesztin vesztette életét a háborúban.

Riport: Az izraeli hadsereg erői feltehetően Kínából származó iráni technológiai eszközöket találtak a Hamász UNRWA (az ENSZ palesztin menekülteket segítő szervezete) létesítménye alatti főhadiszállásán a Rimal negyedben, jelentette a Kan közrádió reggel. Körülbelül egy hete razziáztak a központban, ahol sok szerver is volt. A leleteket a hadsereg és a Sabak belbiztonsági szolgálat elemzi, hogy minőségi hírszerzési információkat nyerjenek ki belőlük.

Körülbelül egy héttel ezelőtt a hadsereg felfedte, hogy sok szervert és meghajtót talált, amelyek a Hamász központját szolgálták az UNRWA létesítménye alatt, és bemutatta a helyszínek közötti kapcsolatot. A főhadiszálláson talált eszközökből most közvetlen kapcsolat rajzolódik ki Iránnal is.

The post Harcok, iráni felszerelés az UNRWA létesítménye alatt, és a Hamász adatai first appeared on Új Kelet online.