Avi/ujkelet.live

A háború 138. napja: Több mint négy hónappal október 7. után a Nemi Erőszak Krízisközpontok Szövetsége Izraelben szerda reggel közzétette első jelentését, amely összefoglalja a Fekete Szombaton és a Hamász fogságában elkövetett szexuális zaklatásokkal kapcsolatos összes megállapítást.

A mintegy két héttel ezelőtt Izraelbe látogató, a konfliktusok helyszínén elkövetett szexuális erőszak kérdésével foglalkozó ENSZ-különmegbízottnak benyújtott jelentésből úgy tűnik, hogy a bűncselekményeket négy arénában követték el: A Nova fesztiválon, településeken és kibucokban, az Izraeli Védelmi Erők bázisain és a Hamász fogságában Gázában.

A megállapítások a médiában megjelent nyílt információkból, valamint a szervezethez érkezett bizalmas információkból és megkeresésekből derültek ki.

Az információk feltárták a csoportos szexuális támadás szisztematikus mintáit, amikor a településeken és a kibucokban esetenként rokonok és barátok előtt követték el a bűncselekményeket. A jelentés szerint a cselekményeknek az volt a célja, hogy fokozzák a szenvedést, valamint az áldozatokra és környezetükre gyakorolt hatást.

A Hamász terroristái fegyverekkel fenyegették az áldozatokat, gyakran sebesült nőket, hogy brutálisan megerőszakolják őket, gyakran több terrorista együttműködésével.

A borzalmas tettek nők és férfiak ellen egyaránt irányultak, az áldozatok többségét pedig a nemi erőszak alatt vagy után kivégezték. Voltak, akiknek a nemi szervét a felismerhetetlenségig megcsonkították, vagy fegyvert helyeztek el benne.

Orit Sulitzeanu, a szervezet vezérigazgatója elmondta, hogy a Hamász terrorszervezet úgy döntött, hogy stratégiailag kétféle módon árt Izraelnek: állampolgárok elrablásával és szadista szexuális bűncselekményekkel. ,,A hallgatás történelmi szégyenfoltként fog emlékezni azokra, akik úgy döntöttek, hogy hallgatnak, és tagadják a Hamász által elkövetett szexuális bűncselekményeket.”

A jelentés kiemelte, hogy nem tudja pontosan megadni számokban a Hamász által elkövetett szexuális erőszak mértékét, amelyek többsége az áldozatok halálát okozta, és teljes nagyságát ismeretlenné tette és meglehet, ez így is marad.

„Amikor a szívünkben lévő hegek nem akarnak begyógyulni, és testvéreink lelke kiált hozzánk a föld mélyéről, azoknak a jelentős része, akiket partnerünknek tekintettünk, hallgatással és tagadással reagál ezekre a borzalmakra” – írták a jelentés szerzői, Dr. Carmit Klar-Chalamish és Noga Berger. „Felszólítjuk Önöket, hogy emeljék fel a hangjukat, és ne engedék, hogy az áldozatok kiáltása elhalkuljon.”

NYT: A Times tavaly két hónapig folytatott nyomozást az ügyben, és legalább hét olyan helyszínt azonosított, ahol izraeli nőket és lányokat szexuálisan bántalmaztak vagy megcsonkítottak. A lap interjút készített több katonával és egészségügyissel, akik szerint több mint 30 nő és lány holttestét találták a Re’im melletti Nova fesztivál helyszínén és környékén, valamint két kibucban, széttárt lábakkal, szétszaggatott ruhákban, bántalmazás nyomaival a nemi szervükön.

A szemtanúk leírása szerint a holttestek sokkoló állapotban voltak: levágott nemi szervek, levágott fejek és sérülések, valamint az alsó testrészek brutális megcsonkítása.

A Hamász cáfolta a New York Times jelentését, mely a terrorszervezet tagjainak október 7-én Izraelben elkövetett nemi erőszak és a szexuális bántalmazás eseteivel foglalkozott. 

Arab és angol nyelvű nyilatkozatában a Hamász politikai szárnyának tagja, Baszem Naim azt állította, hogy a nyugati média és hírügynökségek „elfogultak az izraeli propaganda palesztinokkal és ellenállásukkal szembeni hazugságaival és rágalmaival”.

Az október 7-i mészárlásokat „dicsőségesnek” minősítve Naim hamisan azt állította, hogy a New York Times jelentése olyan beszámolókon alapult, amelyek „olyan nőktől származtak, akik azt mondták, hallottak más nőket ismételni ezeket az állításokat”, de „nincs meggyőző bizonyíték”, hogy nemi erőszak történt volna.

A Gázában elfogott Palesztin Iszlám Dzsihád terrorszervezethez tartozó egyik terrorista a kihallgatáson elismerte, hogy részt vett az október 7-i mészárlásban, és csapata szörnyű szexuális bűncselekményeket követett el, majd meggyilkolta az áldozatot, jelentette múlt hónapban a Kan közszolgálati műsorszolgáltató. A terrorista olyan részleteket közölt, amelyek lehetővé tették az áldozat azonosítását, de ezeket az áldozat iránti tiszteletből nem teszik közzé.

The post Nemi erőszak és kivégzések: Horrorjelentés a Fekete Szombatról first appeared on Új Kelet online.