Avi/ujkelet.live

A háború 138. napja: A 401. páncélosdandár az elmúlt nap során Gázaváros Zeitun negyedében volt bevetésen, több tucat terroristát likvidálva a földön illetve légicsapások irányításával, jelentette az Izraeli Védelmi Erők reggel.

A harcosok megtisztítják a területet és rajtaütéseket hajtanak végre gyanús épületekben. A művelet során fegyvereket, RPG-ket és Kalasnyikovokat találtak egy lakóházban. A harcosok drónnal azonosítottak egy terroristát, majd likvidálták.

A dandár számos légicsapást koordinált a légierővel, köztük vadászgépekkel és harci helikopterekkel, hogy terroristákat likvidáljanak, akik páncéltörő rakétákat lőttek ki az erőkre, valamint megsemmsítsék a támadási posztokat.

A légierő a 215. tüzérségi ezreddel számos légicsapást hajtott végre Zeitun térségében, több tucat célpontot támadva, köztük a csapatokat veszélyeztető terrorista infrastruktúrákat, megfigyelőállásokat, fegyverraktárakat és földalatti célpontokat.

A Gázai övezet déli részén az erők mélyítik a harcokat Khan Juneszben, razziákat hajtanak végre terrorista célpontok ellen, és naponta több tucat terroristát ölnek meg.

A Givati-dandár pedig offenzívát vezetett a város keleti részének új területein, likvidálva számos terroristát. Az Ejtőernyős-dandár és a Kommandó-dandár szélesíti műveleteit a város nyugati részén. A 7. páncélosdandár pedig légicsapást irányított két hamászos terroristára.

Júdea és Szamária: Az izraeli biztonsági erők az éjszakai terrorelhárító műveletei során Júdea és Szamária-szerte letartóztattak negyven terrorista tevékenységekkel gyanúsított palesztint.

Dzseninben megöltek három terroristát és letartóztattak tizennégy keresett palesztint. Továbbá fegyvereket foglaltak le és robbanóeszközöket találtak az utak alá rejtve.

Egy csapat terroristát, akik lövéseket adtak le a csapatokra, légicsapással megöltek.

Szíria: A SANA szíriai állami média délelőtt azt állította, hogy Izrael támadást hajtott végre Damaszkusz Kafar Szusza külvárosaban.

A médiában keringő felvételeken a támadás célpontja, egy többemeletes épület látható.

Az arab Sky News szíriai forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a damaszkuszi izraeli támadás célpontja ,,egy iráni személy” volt.

Az Izraeli Védelmi Erők irányelvéhez hűen nem kommentálta a hírt.

The post Terrorelhárítás, támadások Gázában és állítólag Szíriában is first appeared on Új Kelet online.