Avi/ujkelet.live

A háború 140. napja, északi front: Péntek reggel Felső-Galilea számos településén aktiválódtak a szirénák, és rövid időn belül világossá vált, hogy két Hezbollah-drón sikeres elfogására került sor Kirjat Smona valamint Margaliot felett, jelentette a 12-es csatorna.

Többek között Kirjat Smonában is megszólaltak a szirénák, és az alábbi videó bemutatja a drámai pillanatot, amikor az ellenséges légi járművet földre kényszerítik. A légierő vadászgépe rövid üldözésbe kezdett a drón után, és nem tudta elfogni, de pillanatokon belül a Vaskupola rakétavédelmi rendszer aktiválódott, és elfogta a drónt.

Az incidens következtében sérülés vagy kár nem történt, ellentétben a Margaliot felett lelőtt második drón elfogásánál: Az elfogórakéta dadabjai a mosávban landoltak, egy elektromos kábel elszakadt, és károk keletkeztek egy házban és egy közeli úton. Sérülés nem történt.

Déli front: Az Izraeli Védelmi Erők délután megosztott egy videót, amelyen a Maglan kommandós egység által üzemeltetett drón a dél-gázai Khan Juneszben lokalizál egy hamászos terroristát, akit a csapatok később megölnek.

A kommandósok egy olyan épületbe küldték a drónt, ahol azt gyanították, hogy a Hamász operatívjai rejtőznek. A katonák a drón segítségével azonosítottak egy fegyverest, aki ezután tüzet nyitott a drónra, földre kényszerítve. A Maglan harcosai tüzet nyitottak és gránátot dobtak a terroristára, és megölték.

The post Videó: Vadászgép üldözi a Hezbollah drónját, melyet végül a Vaskupola fog el first appeared on Új Kelet online.