Avi/ujkelet.live

A háború 144. napja, északi front: Az Izraeli Védelmi Erők délben megerősítette, hogy mintegy harmincöt rakétát lőttek ki Libanonból a Meron-hegy területére. A légi irányító bázist célzó támadás következtében sérülés vagy kár nem történt.

Izraeli vadászgépek válaszul megsemmsítették a Hezbollah terrorszervezet egyik katonai létesítményét és számos más katonai infrastruktúráját Dzsibchit, Manszuri, és más dél-libanoni falvakban.

Továbbá ,,fenyegetés elhárítása” céljából a katonaság területeket ágyúzott Jarun közelében.

Déli front: A 401. dandár 932. zászlóalja az elmúlt héten az észak-gázai Zeitun negyedben volt bevetve. A csapatok razziákat hajtottak végre számos épületben, melyeket a Hamász terrorszervezet használt, köztük fegyverraktárakat és megfigyelőállomásokat. Ezenkívül a harcosok megöltek számos terroristát a környéken.

A zászlóalj hadműveletei közepette február 20-án egy Hamász sejt tüzet nyitott a csapatokra egy épületből, megölve Avraham Wovagen törzsőrmestert. Az erők légicsapásokat irányítottak számos terrorsejtre a környéken, beleértve a terroristákat, akik megölték Wovagent.

Később a nap folyamán a harcosok megrohamozták az épületet, ahonnan a támadást végrehajtották, és fegyvereket, köztük páncéltörő rakétákat, mesterlövész puskákat és pisztolyokat találtak.

Találtak még többek között egy kamerát, melyet a hamászosok hagytak maguk után, melynek felvétele ,,feltárja a páncéltörő rakéták kilövésének módszerét és az ellenség műveleteinek jellegét a területen”.

A videón a Hamász operatívjai láthatók, amint egy lyukat ütnek a falba, hogy később rakétákat lőjenek ki rajta, és megfigyelik az izraeli erők mérnökeit és más páncélozott járműveket a környéken.

Júdea és Szamária: Az izraeli biztonsági erők az éjszakai terrorelhárító műveletek során Júdea és Szamária-szerte letartóztattak tizennégy keresett palesztint.

A csapatok rajtaütést hajtottak végre Tubasz térségében, és a Duvdevan elit egység kommandósai likvidálták Ahmed Dzsamál Daraghmet, a Palesztin Iszlám Dzsihád magas rangú operatívját, és két másik terroristát. Egy izraeli katona könnyebben megsérült az akcióban, kórházba szállították.

A 26 éves Daraghme, az úgynevezett Tubasz zászlóalj parancsnoka korábban lövöldözős és robbantós terrortámadásokban vett részt, melyek az izraeli erőket célozták.

A katonák egy parancsnoki központot is találtak, ahol a helyi terroristák térfigyelő kamerákkal figyelték az izraeli hadsereg műveleteit.

The post Helyzet a frontokon first appeared on Új Kelet online.