ujkeletlive

Részeredmények:

Drámai izgalmak a hivatalban lévő polgármesterek újraválasztása körül –  Miriam Feirberg közel állt a vereséghez Netanján, Mose Fadlon pedig Herzliján küzdött a politikai túlélésért. Feiberg úgy tűnik végül meg tudta menteni polgármesteri székét Avi Szelma ellenében. Herzliján Járiv Fisher a szavazók 50,3%-át szerezte meg Padlon 49,7%-ával szemben, ami mindössze 250 szavazatnyi különbség, így a végeredmény a dupla borítékok összeszámlálása után változhat.

Az első jelölt, akinek győzelmét bejelentették, Eliram Azoulai (Vallási Cionizmus) volt, akit a Hebron-hegyi Tanács élére választottak, és amit pártja „Szmotrich első győzelmeként jelentett be a helyhatósági választásokon.” Givat Smuelben Joszef Brodani polgármester a szavazatok 60,3%-ának megszerzése után jelentette be győzelmét.

Az összes szavazat összeszámlálása után a Gus-etzioni eredmények azt mutatják, hogy a regionális tanács elnöke Slomo Ne’eman (a Jesa Telepes Tanács elnöke) veszített Járon Rozenthal ellenében.

Fordulatot jegyeztek fel Bét Seanban is, ahol Jackie Levy hivatalban lévő polgármestert legyőzte kihívója. Ramat Hasaronban úgy tűnik, hogy Jichák Rochbarger egy évtized után visszatér a polgármesteri székbe, ugyanakkor Jehiél Leszrit negyedik ciklusra választották meg Asdodban, Tomer Glam továbbra is Askelon polgármestere, Rami Greenberg pedig Petah Tikva élén marad további öt évre

Az október hetedikei mészárlások és azt követően zajló többfrontos háború árnyékában az előrejelzéseknek megfelelően a helyi önkormányzati választások alacsony részvétel mellett zajlottak. Az északi régiókban szinte egész napos rakétázás mellett, országos viszonylatban a választásra jogosultak mindössze 49,5 százaléka – a 7 100 390 választópolgárból 3 511 758 – adta le szavazatát, ami a 2018-as előző szavazáson elért 56 százalékos arányhoz képest lényegesen alacsonyabb.

Az urnák tegnap esti tíz órai zárása után elkezdődött a szavazatok számlálása, a végeredményre azonban néhány napot még várni kell, tekintettel a magas számú (kb 400 ezer) dupla borítékok lassabban történő számlálása miatt, amely a speciális szavazatokhoz kapcsolódik, nagyrészt a terepen szolgáló katonák és tartalékosok katonai szavazóhelyiségeibe.

A túlnyomórészt ultraortodoxok lakta Bnei Brak városában a szavazók 66,2%-a, a tengerparti Asdodban 45,6%, Tel Aviv – Jafón 40,5%, Haifán 39,1%, Jeruzsálemben pedig 31,4% adta le voksát.

Tel-Avivban Ron Huldai, Jeruzsálemben pedig Mose Leon megőrizte polgármesteri székét. A fővárosban esélye sem volt a Leon ellen induló Joszi Havilionak, aki a szavazatok több mint 83%-át begyűjtő Leonnal szemben alig 16%-ot kapott. Huldai biztos győzelmére a hajnali órákig kellett várni, amikor kihívója Orna Barbivai hivatalosan is elismerte vereségét.

Haifán második fordulót rendeznek, miután Einat Kalis-Rotem nem tudta újraválasztását biztosítani, és nem jutott be a második fordulóba. A második körben Jona Jahav volt polgármester David Etzionival száll ringbe.

Rison Lecion polgármestere, Raz Kinstlich ismét győzlemet aratott. Ramat Ganban a szavazatok 63,8%-ának összeszámlálása után Karmel Sama jelenlegi polgármester 53,7%-kal vezet, kihívója Jad Ilanihoz képest, aki a szavazatok 46,3%-át kapta. 

Bei Brakban Hanoch Szeibert magabiztosan, a szavazatok 59%-ával utasította maga mögé Uriel Buszo egészségügyi minisztert, aki messze lemaradva 36,6%-os támogatottságot tudhat magáénak.

Givataimban Ran Kunik megőrizte polgármesteri pozícióját még egy ciklus erejéig, miután nagy fölénnyel győzött Talia Argaman felett. 

Rehovot városában a hivatalban lévő polgármester, Rahamim Malol kiesett a versenyből, a második fordulóban Matan Dil (39,3%) és Zahar Blum (27,8%) között fog eldőlni a polgármesteri verseny. 

Holonnak több mint 30 év után új polgármestere lesz, miután Shai Keinan (43,3%) menesztette Moti Sasszont, miután. Jáir Revivo marad Lod polgármestere, miután legyőzte kihívóját, Jorám Marcianót.

Kirját Onoban Iszráel Gal polgármester kikapott Michal Rozensheintől (43,3%). Netivotban Jehiél Zohar magabiztosan őrizte meg polgármesteri széket (70,7%) Tal Adrival szemben. 

Ra’ananán Háim Broida polgármestert választották meg egy újabb ciklusra, miután megkapta a szavazatok 44,2%-át.  Hadera polgármestere Jániv Deri a szavazatok 35,6%-val legyőzte, Niv Elijahut (17,7%).

Nesz Zionában Smuel Boxer polgármester a szavazatok 39,1%-ának megszerzése után a második fordulóba csúszott át, az őt szorosan követő Tomer Tidarral a nyomában. Pardesz Hana Karkurban szintén a második fordulóban fog eldőlni a végeredmény, miután a tanács vezetője, Hagar Peri Gor és Joni Hakimi között szoros küzdelemben alakult ki.

Ramlában szintén második fordulót rendeznek Michael Vidal polgármester (37,6%) és Joel Lavi (28,6%) volt polgármester között. Or Akivában a második körben választanak a jelenleg polgármesteri posztot betöltő Szimcha Juszifov és Eli Ankonisza között, miután egyik jelölt sem kapott 40%-ot. 

Kirjat Ataban Ja’akov Peretz polgármester nyert a szavazatok 63,3%-ával. Kirját Mockinban a katonák szavazatai fognak dönteni, a bűncselekményekbe keveredett Háim Tzuri polgármester és Ciki Avisher között. Akóban Amichai Ben Suleust választották meg (51,8%), aki legyőzte Ohad Szegevet (48,2%), míg Ronan Marli Nahariában kihívó nélkül nyert.

Afulában Avi Elkabatz polgármester nyert a szavazatok 40,5%-ával, de a katonák szavazatai még változtathatnak a végeredményen. Cfát polgármestere Suki Ohana veszített Joszi Kakunnal (52,2%) szemben. Migdal Haemekben Ja’akov Ben Háim nyert.

Tverián Joszef Neva legyőzte Aviv Jichákot és Ron Kobi volt polgármestert. Ofakimban Iccik Danino polgármester folytatja tovább a munkát.

 

The post Helyközi választások – Huldai, Leon magabiztos győzelme – a vesztesek és a győztesek first appeared on Új Kelet online.