Avi/ujkelet.live

A háború 145. napja, déli front: A 401. páncélosdandár Gázaváros Zeitun negyedében terroristákat likvidált, alagútbejáratokat semmisített meg és nagy mennyiségű fegyvert foglalt le, jelentette az Izraeli Védelmi Erők a reggeli tájékoztatóján. A dandár az elmúlt nap folyamán számos terroristát ölt meg, akik tüzet nyitottak a csapatokra.

Képek a frontról

A műveletek során a csapatok azonosítottak három terroristát drónokat irányítani és belépni egy épületbe. Légicsapást irányítottak rájuk, megölve a terroristákat. A csapatok továbbá öt rakétakilövő gödröt találtak és semmisítettek meg.

A 215. tüzérségi ezred légicsapást irányítva likvidált két terroristát Gáza északi részén, röviddel azt követően, hogy tüzet nyitottak a csapatokra.

Az övezet középső részén a Nahal-dandár az elmúlt nap során megölt több terroristát és fegyvereket lokalizált. Az egyik akció során azonosítottak egy terrorisejtet, amint az erőkhöz közelítettek, légicsapást küldtek rájuk és megölték őket. Egy másik alkalommal szintén egy terrorista közelített hozzájuk, akit drónnal likvidáltak.

A Gázai övezet déli részén a 98. hadosztály folytatja műveleteit Khan Junesz nyugati részén, terroristák likvidálásával és terror-infrastruktúra megsemmisítésével. A Givati-dandár azonosított öt terroristát, akiket a légierő precíz támadással megölt.

A 7. dandár pedig légicsapást irányított négy terroristára, akik robbanóeszközt próbáltak elhelyezni a földben.

Az Ejtőernyős-dandár ma távozott a Gázai övezetből a Khan Juneszben végzett három hónapig tartó bevetése után.

Terrorelhárító művelet: A rendőrség és a Sabak belbiztonsági szolgálat feltárt és megakadályozott egy terrortámadást, amit két terrorista tervezett, akik kapcsolatba léptek a Hamász terrorszervezettel, közölte a rendőrség reggel, megosztva egy videót a letartóztatásukról. A nap folyamán várhatóan vádat emelnek a páros ellen.

A hónap elején nyomozás indult külföldi ügynökkel való kapcsolatfelvétel és terrorcselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Ennek keretében letartóztattak egy 17 éves jeruzsálemi lakost és 29 éves kuzinját, aki a szamáriai Sechem lakosa (Palesztin Hatóság területe).

A két terrorista tavaly lépett először kapcsolatba egy Gázában lévő hamászos operatívval, segítséget kérve egy robbanóeszköz készítéséhez.

A 17 éves terrorista kezdeményezte először a kapcsolatfelvételt, és Telegramon kommunikált a hamászos operatívval. Ezen kívül a nyomozás során kiderült, hogy a terrorista az interneten is utána nézett, hogyan lehet robbanóeszközt készíteni.

A terrortámadás ötletét a terrorista megosztotta kuzinjával, aki belement, hogy segít neki a tervezésben, és végül ő lett az első számú kapcsolattartó a hamászos operatívval.

A háború kitörése után a hamászos operatív megszakította a kapcsolatot a párossal.

The post Terrorelhárítás és harcok Gázában first appeared on Új Kelet online.