ujkelet.live

Az Izraeli Nemzeti Tanács a Gyermekekért vasárnap benyújtotta Jichák Herzog elnöknek az október 7-i mészárlás és a Vaskardok háború izraeli gyermekekre és fiatalokra gyakorolt hatásaival kapcsolatos adatokat, a „Gyermekek Izraelben 2023” évkönyv bemutatójának részeként.

Az adatok szerint október 7-én 38 gyermeket öltek meg Izraelben a Hamász terrorszervezet által vezetett támadás során. A gyerekek közül három három év alatti volt, négy pedig 3-6 év között.

42 gyereket hurcoltak a Gázai övezetbe a Hamász és más terrorszervezetek, közülük kilenc öt éven aluli, kilenc pedig 18 év feletti. Közülük negyvenet tavaly novemberben az ideiglenes tűzszünet idején szabadon engedtek, amely gyermeknek minősítette a 19 év alatti, katonai szolgálatot nem teljesítő személyeket.

Az október 7-én elrabolt gyerekek közül kettő – Kfir és Ariel Bibasz – továbbra is fogoly Gázában.

A Gázába hurcolt gyerekek közül 15-nek még mindig van fogságban lévő szülője.

Ezenkívül 20 gyermek árván maradt, és 96-an veszítették el az egyik szülőjüket.

A háború kitörése óta 19 407 gyermek sérült meg testileg és lelkileg az ellenségeskedésben, 37%-uk hat év alatti.

Az Izraeli Nemzeti Tanács a Gyermekekért vezetője, Vered Windman szerint olyan adatokról van szó, amelyeket „az elme nem képes megemészteni, és a lélek nem képes elviselni”.

„Az izraeli gyerekek helyzete a háború első hónapjaiban nagymértékben mutatja, hogy az állam elbukott a védelmük próbáján”.

The post 38 gyereket öltek meg a Fekete Szombaton Izraelben first appeared on Új Kelet online.