Avi/ujkelet.live

A háború 150. napja, északi front: A Magen David Adom mentőszolgálat szerint egy halottja és hét sérültje volt a Margaliotot célzó libanoni páncéltörő rakétatámadásnak. Mindegyikük harmincas éveiben járó külföldi vendégmunkás.

Az Izraeli Védelmi Erők válaszul ágyúzta a helyszínt, ahonnan a támadást végrehajtották.

A hadsereg továbbá csapást mért a Hezbollah terrorszervezet egyik létesítményére, melyben terroristák tartózkodtak a dél-libanoni Chichinében.

Korábban a nap folyamán pedig célba vették a terrorszervezet egyik posztját Ajta as-Sabban.

Szamária: Az izraeli biztonsági erők az éjszaka lerombolták Sechembem (Palesztin Hatóság területe) egy palesztin terrorista, Moaz al-Maszri otthonát, aki tagja volt a terrorsejtnek, mely 2023. április 7-én megölte a 48 éves Lucy Dee-t és két lányát, a 20 éves Maját és a 15 éves Rinát.

A háromtagú hamászos terrorsejtet május elején likvidálta a hadsereg.

Az izraeli erők az éjszaka végzett terrorelhárító műveletek során letartóztattak 13 keresett palesztint Júdea és Szamária-szerte.

Déli front: A 98. hadosztály a dél-gázai Khan Juneszben, a Hamad Town lakóparkban hajt végre bevetéseket, jelentette a hadsereg délután. Jelentős mennyiségű Hamász infrastruktúra található a negyedben, és hírszerzési értékelések szerint sok Hamász-terrorista menekült a térségbe a Khan Junesz más területein vívott csaták elől.

A térségben szombat este egy nagy, koncentrált légicsapáshullámot követően a hadosztály Givati-dandárja és a 7. páncélosdandár bekerítette a területet, míg a Kommandós-dandár rajtaütéseket kezdett végrehajtani a Hamász posztjai ellen a negyedben.

A csapatok rajtaütést tartottak a Hamász fegyverraktáraiban, búvóhelyként szolgáló lakásaiban és a Hamász magas rangú tisztviselői által használt egyéb infrastruktúrákban.

A csapatok továbbá elősegítették a civilek evakuálását a térségből, mely során több tucat terrorgyanús személyt fogtak el köztük a Hamász és a Palesztin Iszlám Dzsihád terroristáit. Kihallgatásuk során fontos információkat szolgáltattak az izraeli csapatoknak a harcok folytatásához.

The post 1 halottja és 7 sérültje van a libanoni páncéltörő rakétatámadásnak first appeared on Új Kelet online.