Avi/ujkelet.live

A Sabak belbiztonsági szolgálat, az Izraeli Védelmi Erők és a rendőrség hétfőn bejelentette, hogy múlt hónapban lelepleztek egy Hebron környéki terrorsejtet, mely robbantásos terrortámadásokat tervezett végrehajtani az izraeli erők ellen. Ennek keretében letartóztatták Tarkumija falu négy lakosát, Murad Markatant, Haszin Markatant, Muhammad Markatant és Ahmed Markatant, és vádat emeltek ellenük a júdeai hadbíróságon.

Forrás: Sabak

A terrorsejt kihallgatása során kiderült, hogy a terrortámadás végrehajtásához mintegy 100 robbanóeszközt gyártottak internetes oktatóvideók és az Iszlám Állam külföldi tagjaitól kapott instrukciók segítségével. Az ISIS tagjaival a sejt vezetője, Murad Markatan vette fel a kapcsolatot.

Forrás: Sabak

A nyomozás során az is kiderült, hogy a terrorsejt tagjainál M16-os és Carlo fegyverek voltak, amelyeket további terrortámadásokhoz terveztek felhasználni. A bombákat rendőrségi tűzszerészek robbantották fel a terepen, a terrorsejt tagjainál lévő fegyvereket pedig lefoglalták.

The post ISIS ihlette támadásokat tervező terrorsejtet tartóztattak le Hebron térségében first appeared on Új Kelet online.