Avi/ujkelet.live

A háború 157. napja: Reggel közzétételre engedélyezték, hogy az Izraeli Védelmi Erők tegnap Marwan Isszát támadta, Mohamed Deif, a Hamász katonai szárnyának helyettesét. Issza Nuszeiratban, a Gázai övezet középső részén rejtőzött el.

Az éjszaka a hadsereg szokatlan támadások sorozatát hajtotta végre a nuszeirati menekülttáborban. A támadásokat követően a Hamász mentőcsapatokat küldött a térségbe, és ezekre a csapatokra is csapást mértek. A támadásoknak palesztin halottjai és sebesültjei vannak, de kilétük egyelőre nem ismert. Jelentések szerint a Hamász vizsgálja, hogy Issza a halottak között van-e.

Issza a Hamász katonai szárnyának helyettes vezetője, és a katonai szárny és a politikai szárny közötti kapcsolattartó. A Gázai övezetben az al-Bureidzs menekülttáborban született a Madzsdal (ma Askelon) melletti Bajt Tima faluból származó családba. 1996 márciusában terrortámadási hullámot indított Jechíje Ajjas Izrael általi likvidálását követően. A második intifádában részt vett abban, hogy a Hamász katonai szárnyát hierarchikus, reguláris hadsereghez hasonló parancsnoki láncolattá alakítsák az addigi különálló terrorista osztagok helyett. A Hamász 2007-es gázai katonai puccsának egyik tervezője volt.

Izrael október 7-e óta hajtóvadászatot folytat a Hamász vezetése után Gázában, de az elmúlt hetekben nem járt jelentős sikerrel. Múlt vasárnap a Kan bemutatott egy térképet, amelyet a Gázai övezetből származó palesztin források szolgáltattak, és amely alapján megsaccolható, hogy jelenleg hol vannak a Hamász magas rangú tisztviselői szétszórva az övezetben.

Képernyő fotó/Kan

A dél-gázai Khan Juneszben: Jechíje Szinwar és testvére, Muhammad Szinwar, aki a Gázai övezet déli részének parancsnoka, Mohammed Deif a katonai szárny vezetője. Rafe Szalame, a Khan Junesz Dandár parancsnoka. Deif a szárazföldi offenzíva elején szökött oda a Gázai övezet északi részéről. Jechíje Szinwar a háború kezdete óta Khan Juneszben maradt, és onnan irányíthatta az október 7-i támadást is. Mohammad Szinwar és Rafe Szalame a háború kezdete óta a városban vannak.

Gázaváros: Íz ad-Din Haddad, a Hamász Gázaváros Dandár parancsnoka. Nem likvidálták, és nem menekült délre, és nem hagyta el Gázavárost és környékét.

Rafah: Mohammad Sabana, a Rafah Dandár parancsnoka. 

Egy másik magas rangú tisztviselő, akinek holléte ismeretlen, Raed Szaed aki a Hamász műveleti részlegének vezetője.

The post Az izraeli hadsereg a Hamász 3. számú emberét támadta Gázában first appeared on Új Kelet online.