Avi/ujkelet.live

A háború 162. napja: Az Izraeli Védelmi Erők szombaton kora délután közölte, hogy lövöldözős terrortámadásra került sor a júdeai Hebron térségében. A terroristát ártalmatlanították. Sérülés nem történt.

Az izraeli telepes negyedben korábban aktiválták a terrorista beszivárgásra figyelmeztető jelzést, miközben az izraeli csapatok átfésülték a környéket további terroristák után kutatva.

A média szerint a terrorista egy palesztin temetőből nyitott tüzet a zsidó közösségre. Az izraeli erőket a helyszínre vezényelték, akik likvidálták a terroristát, és megsebesítettek egy másodikat.

Északi front: Izraeli vadászgépek az éjszaka csapást mértek a Hezbollah terrorszervezet egyik épületére a dél-libanoni Tajr Harfában, és terror-infrastruktúrára Labbunehben.

Déli front: Az elmúlt két hét során a Nahal Gyalogdandár több mint 250 Hamász-terroristát ölt meg a Gázai övezet középső részén, fegyveres harcokban, harckocsi-lövedékekkel és légicsapások irányításával, jelentette délután a hadsereg.

A Nahal-dandár az úgynevezett Netzarim folyosón van bevetve, amely Gázát Be’eri térségétől a partig szeli át. A folyosó lehetővé teszi a hadsereg számára, hogy rajtaütéseket hajtson végre Gáza északi és középső részén.

A Nahal csapatai a 601. harcmérnöki zászlóaljjal az elmúlt hetekben számos Hamász eszközt semmisítettek meg a térségben, köztük rakétákat, hordozórakétákat és fegyverraktárakat.

A hadsereg reggel közölte, hogy egy tegnap esti légicsapásban 15 terrorista halt meg, akik a Hamász egyik telephelyén bujkáltak, Gáza középső részén, Nuszeiratban.

A légicsapást a 215. tüzérezred irányította a terroristákról szóló hírszerzési információk nyomán. Az ezred egy különálló légicsapást irányítva likvidálta egy Hamász mesterlövész osztag parancsnokát és egy másik terroristát.

Eközben a dél-gázai Khan Juneszben vadászgépek csapást mértek és megsemmisítettek egy Hamász fegyverraktárat, amelyet a 7. páncélosdandár azonosított.

Szintén Khan Juneszben a Givati-dandár csapásokat mért két Hamász-terroristára, akik bementek majd kijöttek egy olyan helyről, amiről ismert volt, hogy a terrorcsoport használja.

The post Terrortámadás a temetőből Hebronban, harcok Gázában és támadások Libanonban first appeared on Új Kelet online.