Avi/ujkelet.live

A háború 170. napja, déli front: Délután 1 óra körül megszólaltak a rakétára figyelmeztető szirénák a gázai határ melletti Zikimben. Sérülésről vagy kárról nem érkezett jelentés.

Sifa: Az Izraeli Védelmi Erők közel egyhete indított hadművelete a gázavárosi Sifa Kórházban továbbra is zajlik. A mintegy 800 letartóztatott gyanúsított közül 480-ról megerősítették, hogy a Hamász és a Palesztin Iszlám Dzsihád terrorcsoport tagjai.

A hadsereg szerint a csapatok terrorista csoportokhoz tartozó infrastruktúrát és fegyverraktárakat is találtak a művelet során.

Al-Qarara: Mindeközben a dél-gázai al-Qararában, Khan Junesz mellett a 7. páncélosdandár csapatai Hamászhoz tartozó helyszíneket vettek célba Izrael határa közelében.

A csapatok fegyverraktárakat és telephelyeket találtak és semmisítettek meg, számos fegyverest megöltek tanklövedékekkel, és ,,semlegesítették a [határ] kerítés melletti fenyegetést”.

A rajtaütés közepette helikopterrel célba vettek egy fegyverraktárat, alatta egy alagútbejárattal.

A hadművelet előtt a légierő több helyszínre és Hamász-terroristára is csapást mért, akik búvóhelyeken és csapatok közelében gyűltek össze a térségben.

Khan Junesz: A hadsereg az éjszaka új offenzívát indított a Hamász ellen Khan Junesz al-Amal negyedében.

A 98. hadosztály által vezetett rajtaütés célja ,,a terror-infrastruktúra leszerelésének folytatása és a terroristák felszámolása a térségben”.

A hadművelet kezdetekor izraeli vadászgépek csapást mértek a Hamász mintegy 40 célpontjára a térségben, köztük a terrorcsoport által használt épületekre, alagutakra és további infrastruktúrára.

A hadosztály Kommandó-dandárja, a Givati Gyalogdandár és a 7. páncélosdandár pedig bekerítette al-Amalt, ahol jelenleg a Hamász fegyvereseivel harcolnak.

Légicsapások: Az izraeli légierő mintegy 65 célpontra mért csapást Gáza északi és középső részén az elmúlt nap folyamán, a szárazföldi erők manőverezésének támogatására.

A célpontok között volt egy támadóalagút, a Hamász által használt épületek, ahol terroristák összegyűltek, és egyéb infrastruktúra.

Északi front: A libanoni média egy járművet célzó izraeli támadásról számolt be délután a keleti Szuairi közösség közelében, Beqaa kormányzóságban. Az izraeli hadsereg egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

A Golán-fennsík déli részén délelőtt megszólalt drónbehatolásra figyelmeztető szirénák téves riasztások voltak, jelentette az izraeli hadsereg.

Júdea és Szamária: Az izraeli biztonsági erők az éjszaka letartóztattak öt keresett palesztint az Etzion Regionális Dandár (Betlehem körül) területén. Betlehem térségében (Palesztin Hatóság területe, A-körzet) a csapatok fegyvereket koboztak el.

A letartóztatott gyanúsítottakat és a fegyvereket átadták a biztonsági szolgálatoknak.

Az izraeli erők körében sérülés nem történt.

The post Harcok Gázában, terrorelhárító műveletek Betlehem térségében first appeared on Új Kelet online.