ujkelet.live

Körülbelül öt hónappal az október 7-i mészárlás után Bilha Jinon még mindig eltűntként van számon tartva. Férjét, Jáákovot otthonukban meggyilkolták. Lányuk, Mor Jinon reggel a következőt nyilatkozta a Kan közrádiónak: ,,Ami minket illet, anya nem eltűnt, nincs kétségünk afelől, hogy október 7-én reggel együtt voltak otthon. Küldtek nekünk egy WhatsApp üzenetet, és a testvéremnek mégis sikerült beszélnie velük. Megtalálták apa maradványait és más olyan maradványokat, amelyekből nem lehet DNS-t kinyerni.”

,,Szakadék tátong az Izraeli Védelmi Erők nyomozásának azon álláspontja között, miszerint anya otthon volt és meggyilkolták apával, valamint az Igazságügyi Orvostani Intézet álláspontja között, amely szerint nem fordulhat elő olyan helyzet, hogy a házban nem maradt olyan maradvány, amelyből DNS-t lehetne kinyerni. Jelenleg senki sem tudja pontosan, hogyan ölték meg őket, és hogyan gyulladt ki a ház.”

,,Ebben a bizonytalanságban azt a történetet választjuk, amelyik logikusabb, miszerint anya együtt ment el apával” – osztotta meg. ,,Lehet, hogy rejtély marad, és ezzel kell élnünk. Szombaton reggel fél nyolctól tisztában voltunk vele, hogy nem élték túl, október 8-tól sivát ültünk mindkettőjükért.”

„Nincs kétségünk afelől, hogy meggyilkolták. Mindez nem változtatja meg a hiányérzetet az élet után, ami volt és már nincs. Ez egy elképzelhetetlen helyzet – nincsenek szülők, nincs otthon, semmi sem maradt.”

,,A szüleim előző este nálam voltak az ünnepen” – emlékezett vissza Mor. ,,Félre tettük a telefonokat, körbe ültünk, játszottunk és nevetgéltünk – varázslatos este volt. Éjfélkor indultak el. Megkértük őket, hogy aludjanak nálam, de apa szeretett otthon aludni.”

,,Vigasztal a tudat, hogy együtt mentek el, és nagyon gyorsan történt, így nem szenvedtek, azon a helyen, amelyet a legjobban szerettek a világon, és teljes életet éltek haláluk napjáig. Az is vigasztal minket, hogy szerettek és tudták, hogy nagyon szeretik őket. Tudták, hogy öt nagyon összetartó testvért hagytak maguk után.”

,,Ennek az incidensnek még nincs vége. Az elhurcoltak még nem tértek vissza, és a közösségek még nem tértek vissza otthonaikba”.

The post ,,Nem találtak DNS-maradványokat” – a Fekete Szombat utolsó eltűnt személye first appeared on Új Kelet online.