Avi/ujkelet.live

A háború 175. napja: Az Izraeli Védelmi Erők szóvivője, Daniel Hagari ellentengernagy tegnap este bejelentette, hogy a haditengerészet elit Sajetet 13 kommandósai megölték a gázavárosi Sifa Kórházban Raad Thabetet, a Hamász terrorszervezet egyik vezető parancsnokát.

Thabet a terrorcsoport gyártó egységét irányította, és Hagari szerint a Hamász 10 legrangosabb katonai parancsnoka között tartották számon. Az évek során közvetlen kapcsolatban állt a katonai szárny helyettes vezetőjével, Marwan Isszával – a hónap elején likvidálták – és Gáza de-facto urával, Jechíje Szinwarral.

Hagari szerint Thabetet a haditengerészet kommandósai és más katonák ölték meg, miközben két másik terroristával megpróbáltak bemenekülni a kórház területére.

Alagút: A hadsereg este közölte, hogy megsemmisítette a Gáza északi és déli részét összekötő 2,5 km hosszú Hamász alagúthálózatot.

Hagari szerint több mint 30 tonna robbanóanyagot használtak az éjszaka végrehajtott megsemmsítéshez.

Szíria: A szíriai média éjszaka arról számolt be, hogy legalább 36 szíriai katona és öt Hezbollah terrorista életét vesztette egy Izraelnek tulajdonított támadásban Aleppó környékén körülbelül 01:45-kor. A szíriai hadsereg bejelentette, hogy ,,terrorista szervezetek” is részt vettek a támadásban.

A szíriai rezsimmel és a Hezbollah terrorszervezettel azonosított sajtóorgánumok arról számoltak be, hogy az akció a város keleti részén található Tudományos Kutatóintézetet és a repülőtér közelében lévő Dzsibrin területet célozta. Azt állították, hogy magát a repülőteret nem érte támadás.

A brit székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpont arról számolt be, hogy a támadás a Hezbollah lőszerraktárai ellen irányult.

Egy katonai forrás azt mondta a SANA szíriai állami hírügynökségnek, hogy Izrael több célpontot támadott a külvárosban Aleppó déli része felől. A közlemény szerint ez egy időben történt ,,egy terrortámadással, amelynek során drónnal próbáltak kárt okozni Aleppó térségében”.

The post Likvidálás a top 10-ből Gázában, több tucat halott Szíriában first appeared on Új Kelet online.