Avi/ujkelet.live

A háború 187. napja: A hadsereg szerdán megosztott egy videót a Nahal-dandár közelmúltbeli hadműveleteiről az úgynevezett Netzarim folyosón, mely Be’eri kibuc mellett, az izraeli határtól a tengerpartig húzódik.

A Nahal harcosai célzott rajtaütéseket és műveleteket hajtanak végre a Hamász posztjai ellen a térségben. A csapatok az elmúlt napokban számos terroristát megöltek összecsapásokban és rajtaütések során, valamint légicsapások irányításával és tüzérségi lövedékek révén.

Az egyik incidens során légicsapást hajtottak végre egy terrorista ellen, akit észleltek, amint rakétákat lőtt a csapatokra.

A Gázai övezet középső részén végzett műveleteik során a Nahal-erők egy páncéltörő rakétaindító posztot, egy nemrégiben Izrael elleni támadásban használt aknavető kilövőt, egy alagútbejáratot és a Hamász terroristai által használt épületeket lokalizáltak.

Riport: A The Wall Street Journal szerint a közvetítők szerdán azt mondták, hogy a Hamász terrorszervezet nagyrészt elutasította az Egyesült Államok ideiglenes tűzszüneti keretét Gázában, és azt tervezi, hogy saját ütemtervet terjeszt elő az Izraellel folytatott hat hónapja tartó konfliktus végleges lezárására.

Északi front: Az Al-Arabiya csatorna szerdán arról számolt be, hogy a Moszad izraeli kémszolgálat megölte Mohamed Szarurt a kelet-libanoni Beit Meri közösségben. Szarurt állítólag több mint öt golyó találta el, és egy meg nem nevezett pénzösszeget találtak nála, amelyhez a gyilkosok nem nyúltak.

A jelentés szerint Szarurt az Egyesült Államok évek óta szankciókkal sújtja és azzal vádolja, hogy pénzt utalt át Iránból a Hamásznak. Források azt mondták az Al-Arabiya csatornának, hogy Szarurt 2018 óta körözi a Moszad, és a Hezbollah terrorszervezethez tartozó pénzügyi intézményekben dolgozott.

Mindeközben: A Vaskupola rakétavédelmi rendszer délután elfogott egy Libanonból Kirjat Smonáta kilőtt rakétát. A támadás miatt aktiválódtak a szirénák a városban és a közeli közösségekben. Sérülésről vagy kárról nem érkezett jelentés.

The post A Hamász állítólag nemet mond, és a Moszad állítólagos likvidálása Libanonban first appeared on Új Kelet online.