Avi/ujkelet.live

A háború 187. napja: Az Al Dzsazíra riportere szerda délután arról számolt be, hogy a Hamász terrorszervezet politikai szárnyának vezetője, Iszmail Hanije három fia – Hazem, Amir és Mohamed – és három unokája meghalt egy izraeli támadásban a Gázavárostól nyugatra fekvő Sati menekülttáborban.

Az izraeli hadsereg még nem nyilatkozott az ügyben.

A Kan közszolgálati műsorszolgáltató szerint Hanije három fia és három unokája egy autóban voltak, amikor feltehetően a levegőből, csapást mértek rájuk.

Hanije, aki Katarban él, megerősítette a hírt az Al Dzsazírának: ,,Hálát adok Istennek a megtiszteltetésért, hogy három fiam és három unokám mártírok lettek. A fájdalom és ez a dolog reményt és egy olyan jövőt teremt számunkra, amely magában foglalja népünk és nemzetünk szabadságát.”

,,Családomnak csaknem 60 tagja lett mártír, mint a palesztin nép egészénél, és nincs különbség köztük. Minden gázai magas árat fizetett gyermekei vérével – és én is. A megszállás úgy véli, hogy a vezetők fiait célozva megtöri népünk elszántságát. Azt mondjuk a megszállásnak, hogy ez a vér csak azt fogja okozni, hogy sziklaszilárdabbak legyünk elveinkben és hazánk iránti odaadásunkban.”

Egyelőre nem világos, hogy ez a jelentős likvidálás hatással lesz-e a folyamatban lévő tárgyalásokra a fogolycserével egybekötött ideiglenes tűzszünetről.

A rendőrség és a Sabak belbiztonsági szolgálat április 1-jén éjszaka letartóztatta Hanije húgát a terrorszervezet tagjával való kapcsolatba lépés és terrorizmus támogatásának gyanújával.

Az 57 éves nőt lakhelyén, a dél-izraeli beduin Tel Seva közösségben fogták el. A házában több százezer sékelt, aranyat, dokumentumokat, telefonokat, egyéb leleteket és bizonyítékokat találtak, amelyek összefüggésbe hozzák őt Izrael Állam elleni súlyos biztonsági bűncselekmények elkövetésével.

The post Likvidálták Hanije 3 fiát és 3 unokáját Gázában first appeared on Új Kelet online.