Avi/ujkelet.live

A háború 188. napja, déli front: Az Izraeli Védelmi Erők csapatai az éjszaka szárazföldi hadműveletet indítottak a Gázai övezet középső részén található Nuszeirat menekülttáborban. A szárazföldi manőver kezdetével a haditengerészet a táborhoz közeli partnál hajtott végre támadásokat, a légierő és a 215. tüzérezred pedig célpontokat támadtak a helyszínen, segítve az akcióba lépő szárazföldi erőket a 162 hadosztály 401. páncélosdandárjából, a Nahal-dandárból és más egységekből.

A szárazföldi erők a háború kezdete óta mostanáig nem akcióztak a Nuszeirat menekülttáborban, ahol körülbelül egy hónapja likvidálták a Hamász terrorszervezet rangsorában harmadik Marwan Isszát.

A hadsereg szerint a hadműveletet „terror infrastruktúra és sok terrorista jelenlétére” utaló hírszerzési információ nyomán hajtják végre.

Az éjszaka indított hadművelet részeként a légierő több tucat terrorista infrastruktúrát támadott a föld felett és alatt. A Nahal-dandár katonái azonosítottak egy felfegyverzett terroristát, aki egy alagútból jött elő és bement egy katonai épületbe. Egy vadászgéppel likvidálták.

Eközben a 401. dandár csapatai több rakétavetőt lokalizáltak a térségben.

A gázai média reggel öt halottról és további sérültekről számolt be az a-Szalchi 2 torony egyik lakása és egy iskola elleni támadás során a Nuszeirat menekülttábor északi részén.

Júdea és Szamária: Az izraeli biztonsági erők éjszakai Júdea és Szamária-szerte végzett terrorelhárító műveletei során letartóztattak hat keresett palesztint.

Eizarijában a csapatok letaróztattak két gyanúsítottat és lefoglaltak számos fegyvert, köztük egy M-16-os puskát, egy pisztolyt és egyéb katonai felszerelést.

A szamáriai Qabalan és Urif falvakban letartóztattak egy keresett férfit, és sok fegyvert és felbujtó anyagot koboztak el. Egy másik keresett személyt Kalandiában tartóztattak le, és fegyvereket és katonai felszereléseket foglaltak le. Tulkaremben és Bir al Basában letartóztattak egy keresett személyt, és gyanúsítottakat hallgattak ki. Egy másik keresett férfit a júdeai Hebronban tartóztattak le.

A letartóztatott személyeket és a lefoglalt fegyvereket átadták a biztonsági szolgálatoknak.

Az izraeli erők körében sérülés nem történt.

Október 7 óta mintegy 3700 gyanúsítottat tartóztattak le Júdea és Szamária-szerte, közülük mintegy 1600 a Hamász terrorszervezethez köthető.

The post A hadsereg célzott műveletet indított Nuszeiratban first appeared on Új Kelet online.