Avi/ujkelet.live

Megtalálták szombaton a 14 éves jeruzsálemi fiú, Binjámin Achimeir holttestét, aki tegnap reggel eltűnt. A biztonsági szervek becslése szerint nacionalista indíttatásból ölték meg, de a nyomozás minden irányt vizsgál. A Kan közszolgálati műsorszolgáltató szerint a fiút tegnap gyilkolták meg, valószínűleg nem sokkal azután, hogy elhagyta a farmot a nyájjal reggel hat körül. A nyáj hat órával később nélküle tért vissza a farmra, ekkor nagy erőkkel megindult a keresése.

A holttestén erőszakra utaló nyomokat találtak, és valószínűleg küzdött gyilkosaival. A vizsgálatok során a holttest közelében megtalálták a holmijait. A rendőrség és a Sabak belbiztonsági szolgálat vizsgálja az ügyet.

Binjámin Netanjahu miniszterelnök a sábát ellenére nyilatkozatot adott ki, részvétét fejezve ki a családnak, majd hangsúlyozta: ,,Az Izraeli Védelmi Erők és a Sabak csapatai széles körben üldözik az aljas gyilkosokat és mindazokat, akik együttműködtek velük. Elkapjuk a gyilkosokat és segítőiket, mint mindenkit, aki árt Izrael állam polgárainak.”

A hadsereg jelenleg leleteket gyűjt a holttest megtalálásának helyén, és a hadosztály parancsnoka helyzetértékelést végez a dandár parancsnokaival, hogy növeljék a biztonságot Júdea és Szamária telepein. A hadsereg magas rangú tisztviselői megkezdték a kommunikációt a helyi tanácsok vezetőivel, és a hadsereg felkészült annak lehetőségére is, hogy zsidók fognak palesztinokat megtámadni.

A katonai rádió röviddel azt követően, hogy kiderült, Achimeirt megölték, arról számolt be, hogy szélsőséges telepesek Binjámin palesztin falvaihoz mentek.

Összecsapásokról számoltak be Deir Dibwan és Duma falvakban. Dumában a telepesek házakat gyújtottak fel.

The post Megtalálták a 14 éves fiú holttestét, megölték first appeared on Új Kelet online.