Avi/ujkelet.live

A Yedioth Ahronoth fotósát, Saul Golánt szombaton megtámadta egy csoport telepes, miközben a zavargásokat és a házak felgyújtását dokumentálta al-Mughajjir palesztin faluban. Szélsőséges telepesek Binjámin régióban a 14 éves Binjámin Achimeir meggyilkolására válaszul több palesztin faluba bementek és gyújtogattak.

,,A faluban mászkáltam és képeket készítettem. Láttam, hogy álarcos srácok, zsidók jönnek egy olajfa ültetvényről, úgy járkáltak a faluban, mintha nem lenne Isten. Mintha az ő falujuk lett volna. Házakat gyújtottak fel, és én dokumentáltam”.

Elmondása szerint az egyik házban az asztal alá bújt, hogy ne lássák. ,,Az egyik gyerek látta, és mindenkit odahívott. Darabokra szedtek, eltörték az ujjaimat, és elégették a táskámat és minden fényképező felszerelésemet. Aztán átkutatták a zsebeimet, mert attól tartottak, hogy lehet nálam valami memóriakártya, amelyen rajta vannak” – idézte fel a történteket.

,,Néhányan izraeli katonai egyenruhában voltak, és fegyverük volt. 20-30 ember vert, én pedig azt kiabáltam, hogy ‘segítség’ abban a reményben, hogy a katonák meghallják, de a katonák ők voltak. Arabok nem tennének ilyet velem. A földön feküdtem, és mindenki rúgott, fejbe és hasba. Megfosztottak [a felszereléstől]. A motorkulcsomat is a tűzbe dobták, és nincs módom hazajutni. Várom hogy elvontassanak. Gyűlölet volt a szemükben.”

Szombaton délben megtalálták a 14 éves jeruzsálemi fiú, Binjámin Achimeir holttestét, aki tegnap reggel eltűnt. Az Izraeli Védelmi Erők közölte, nacionalista indíttatásból ölték meg azaz terrortámadás áldozata. A Kan közszolgálati műsorszolgáltató szerint a fiút tegnap gyilkolták meg, valószínűleg nem sokkal azután, hogy elhagyta a farmot a nyájjal reggel hat körül. A nyáj hat órával később nélküle tért vissza a farmra, ekkor nagy erőkkel megindult a keresése.

Holttestét délben találták meg a Malachi Salom előőrs területén egy drón segítségével, mellette voltak személyes tárgyai, és vizsgálatra begyűjtött egyéb tárgyak is. A holttestén erőszakra utaló nyomokat találtak, és valószínűleg küzdött gyilkosaival. A vizsgálatok során a holttest közelében megtalálták a holmijait. A rendőrség és a Sabak belbiztonsági szolgálat vizsgálja az ügyet.

Binjámin Netanjahu miniszterelnök a sábát ellenére nyilatkozatot adott ki, részvétét fejezve ki a családnak, majd hangsúlyozta: ,,Az Izraeli Védelmi Erők és a Sabak csapatai széles körben üldözik az aljas gyilkosokat és mindazokat, akik együttműködtek velük. Elkapjuk a gyilkosokat és segítőiket, mint mindenkit, aki árt Izrael állam polgárainak.”

A katonai rádió röviddel azt követően, hogy kiderült, Achimeirt megölték, arról számolt be, hogy szélsőséges telepesek Binjámin palesztin falvaihoz mentek.

Összecsapásokról számoltak be többek között Deir Dibwan, Beit Furik, Quszra és Duma falvakban. A telepesek házakat és autókat gyújtottak fel.

The post Telepesek támadtak a Yedioth Ahronoth fotósára miközben palesztin házakat gyújtottak fel: ,,Eltörték az ujjaimat, felgyújtották a felszerelésemet first appeared on Új Kelet online.