Avi/ujkelet.live

A háború 201. napja: Késelési kísérletről számolt be délelőtt az Izraeli Védelmi Erők. Egy palesztin terroristanő közelített a Simson zászlóalj harcosaihoz, akik egy katonai posztnál állomásoztak a Kirjat Arba telep közelében lévő csomópontnál, a Jehuda-dandár területén,

,,A harcosok konfrontációba léptek és tüzet nyitottak a terroristanőre, aki késsel az erők felé tartott”. A terrorista a helyszínen belehalt sérüléseibe. Az izraeli erők körében sérülés nem történt.

Északi front: Libanonból kilőtt páncéltörő rakéták találtak el Avivim északi közösségben két otthont, közölték a helyi hatóságok.

A Merom HaGalil Regionális Tanács szerint tűz is keletkezett, károkat okozva. Az Izraeli Védelmi Erők válaszul ágyúzta a rakétakilövő állásokat.

Később a hadsereg szokatlan módon közleményben jelentette be, hogy csapásokat hajt végre a Hezbollah terrorszervezet dél-libanoni posztjai ellen, és további információkkal fog szolgálni.

A libanoni sajtó eddig tizennégy izraeli csapásról számolt be Ajta as-Sab és Ramje térségében.

Iráni támadás: Az este kirándulók Arad térségében egy iráni rakéta maradványaira bukkantak, mely egyike a múlt héten Izraelre kilőtteknek. A Reuters hírügynökség drónfelvételeket tett közzé a rakéta maradványairól.

Az Izraeli Védelmi Erők szóvivője, Daniel Hagari ellentengernagy hozzávetőleg 350-re tette a támadásban Izraelre kilőtt iráni drónok, robotrepülőgépek és ballisztikus rakéták számát. Elfogási arányuk 99%-os volt, drón és robotrepülő nem jutott be az izraeli légtérbe.

Hagari szerint a lövedékekben összesen 60 tonna robbanóanyag volt, ami ,,iszonyatos károkat okozhatott volna”.

„Az iráni fenyegetés az izraeli légierő által vezetett izraeli katonai, hadműveleti technológiai és hírszerzési fölényénnyel találkozott. Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország és más országok által vezetett regionális koalícióval együtt a fenyegetések 99%-át elhárítottuk. Ez az első alkalom, hogy egy ilyen nemzetközi koalíció az iráni fenyegetés ellen intézkedik.”

The post Késelési kísérlet Júdeában, légicsapások sorozata Libanonban és iráni lövedék maradványai first appeared on Új Kelet online.