Avi/ujkelet.live

A háború 202. napja, déli front: Terroristák tegnap aknavetőgránátokat lőttek nemzetközi segélyszervezetek és az ENSZ képviselőiből álló látogatókra a Gázai övezet északi részén, jelentette a KAN közszolgálati műsorszolgáltató. Sérülés nem történt. A túrát azonnal leállították, a külföldi képviselők pedig elhagyták a helyszínt.

A segélymunkások és az ENSZ képviselői azért mentek a helyszínre, hogy felmérjék és megvizsgálják az övezet északi részén kialakított kikötő területet, ahol a jövő hónapban várhatóan az amerikaiak is létesítenek egy úszódokkot, hogy segélyt szállítsanak a Gázai övezetbe a tengeren keresztül.

Birkát Hakohanim: Zsidó hívek ezrei gyűltek össze a jeruzsálemi Siratófalnál a hagyományos papi áldásra, amelyet pészach és szukkot köztes időszakában tartanak.

Az eseményre fokozott biztonsági intézkedések mellett került sor. A rendőrség elzárta az óváros muszlim negyedének bejáratát.

A Siratófal rabbija, Smuel Rabinovitch megemlékezett a Hamász terrorszervezet által Gázában fogva tartott túszokról is beszédében. Elija Cohen és Szegev Kalfon családtagjai is részt vettek a szertartáson.

Melegrekord: A meteorológiai szolgálat bejelentette, hogy ma 12:00 és 13:00 óra között 85 éves áprilisi melegrekord dőlt meg Tel-Avivban. A hőmérséklet 40,7 Celsius-fok volt. Az eddigi rekord, amelyet valaha áprilisban mértek Tel-Avivban, 40,4 fok volt, 1939-ben.

Holnap jelentősen visszaesik a hőmérséklet, de továbbra is melegebb lesz az ilyenkor megszokottnál.

The post Háború, Birkát Hakohanim és melegrekord TLV-ben first appeared on Új Kelet online.