Avi/ujkelet.live

A háború 215. napja: Az izraeli rendőrség délután bejelentette, hogy a határrendész tiszt, aki a hétvégén súlyosan megsérült a Tulkaremben végrehajtott razzia során, belehalt sérüléseibe.

A 28 éves Jitav Lev Halevi főfelügyelő az elit Jamam terrorelhárító egység parancsnoka volt, és a volt jeruzsálemi kerületi parancsnok, Jorám Halevi fia.

Hétvégén a biztonsági erők megöltek egy öttagú Hamász terrorsejtet a razzia során, akik egy izraeli meggyilkolásáért és mások megsebesítéséért voltak felelősek a közelmúltban Júdea és Szamáriában elkövetett terrortámadások során.

Elkapták: A Sabak belbiztonsági szolgálat szerdán arról számolt be, hogy letartóztattak egy palesztint, akit azzal vádolnak, hogy a múlt hónapban robbanóanyaggal becsapdázott palesztin zászlót helyezett el az egyik autópálya szélén Júdea és Szamáriában. Egy izraeli szolgálaton kívüli tartalékos katona megsebesült, amikor belerúgott a zászlóba, ami felrobbant.

A Sabak a 22 éves Muhammad Attullah Abu Aliát, Mughajir lakosát május 4-én fogta el az április 21-i terrortámadás kapcsán.

A kihallgatásán Abu Alia ,,kompromittálta magát” a bomba elkészítését és a terrortámadás végrehajtását illetően.

Letartóztatása során a csapatok olyan anyagokat is lefoglaltak, amelyeket Abu Alia a bomba elkészítéséhez használt.

Déli front: Az izraeli hadsereg délután közölte, hogy a nap folyamán bejelentéseket kaptak lövésekről, melyek egy palesztin munkásokat szállító járművet céloztak a Kerem Salom átkelő gázai oldalán.

A hadsereg szanitécei több sebesült palesztinnak helyszíni ellátást nyújtottak.

,,A lövöldözés körülményeit vizsgálják” – hangsúlyozta a hadsereg.

Északi front: Izraeli vadászrepülőgépek és a tüzérség a nap folyamán több mint 20 Hezbollah-célpontot támadtak a dél-libanoni Ramjehben.

A célpontok között szerepeltek a Hezbollah terrorszervezet által használt katonai épületek és más terror-infrastruktúrák.

A hadsereg másodlagos robbantásokat is azonosított a csapások után, ami azt jelzi, hogy a helyszíneket lőszerek tárolására használták.

A hadsereg további Hezbollah-posztokat támadott Marwahinban és Kafr Kilában.

The post Rossz hír, jó hír és légicsapások Libanonban first appeared on Új Kelet online.