Tovább nem hallgathatok – hogyan labdáznak az ügyemmel – példamutató részrehajló, elfogultság – mikor hallgattják meg Tresza urat – igaz e, hogy a rendészeknek is lehetnek rossz napjaik
Bizonyítás a posta előtt

Szívatnak. Felsőbb politikai nyomásra jól szórakozik velem a borsod vármegyei főügyészség. Immár harmadszorra indítványozzák a törvényszéknek, hogy utasítsák el a per újra felvételi kérelmem.  Előtte javasolják majd mégsem. Jót cicáznak élvezik a megaláztatásomat.

Ezt annak ellenére minden szívfájdalom nélkül teszik meg, hogy a rágalmazóim, a két felbujtott névtelen tanú mindenben hazudott. Sőt az egyiket a törvényszék kizárta. Az ügyészség részrehajló elfogultsága példa nélküli vagy talán példamutató.

Noha már a támadóm az a rendész, amely szöges gumibottal ütötte a hajléktalanokat nekem küldött levelében megírta, hárman tudjuk mi történt a posta előtt. Tehát a tanúkat nem ő, hanem Kovács László Csaba a rendészet menesztett igazgatója bujtotta fel – ezt mondták maguk a hazudozók is. Ennek ellenére hét év után is mindig is valamilyen novumot kérnek rajtam számon, miközben az eddig bedványaimat sem nyomozták le.

Aki még nem tudná miután Szabó Krisztián volt rendész 2017 novemberében a kezembe tuszkolta a tollat, erőszakkal akarta velem aláíratni a szabálysértés elismerését.  Nem volt hitelesített mobiljuk, amellyel megörökíthették volna a parkolást. Majd karjaimat lefogták kirángattak a földre vittek és megbilincseltek, hogy utána kizsebeljenek, és fegyveres támadással megrágalmazzanak.  Közben nyugodtan telefonos segítséget kértek az igazoltatáshoz miközben már minden iratom a kezükben volt. Ráadásul lenyilatkozták, készségesen együttmükődően adtam át a papírjaimat.

Másnap  Tresza János volt rendőr a kezembe nyomta a névjegyét és a piacon elmondta: előtte Kriza Ákos polgármester a dzsúdó klubban arra utasította a kapitányságvezetőt, hogy védje be a támadóimat és jutasson börtönbe. Bogyay Ferenc a fogadóóráján meg sem próbálta eztt  tagadni. Úgy reagált őt a politikai pártok nem befolyásolhaják. Valami ilyesmiről beszélt még a miskolci főrabbinak és helyettesének is amikor megkeresték.

Tresza Jánost máig sem hallgatták meg és azt a jogászt sem akit hozzám hasonlóan ugyanabban az időben megtámadtak.  Sőt a bírónő ezt azzal utasította el, hogy a rendészeknek is lehetnek rossz napjai.

Figyelem néhány hete a törvényszéken felsorakoztak a támadóim és a rágalmazóim. Idézést kaptak miután pótmagánvádat terjesztettem elő. A kedves bíró az előző tárgyaláson még azt mondta – a maga ügye megérett a hágai bíróságra. Rokonszenvezett. Ám amire nem számítottam, a következő tárgyaláson mindenkit végigkérdezett, hogy mit szólnak az általam elmondottakhoz.  Senki nem szólt egy szót sem.  Erre a bíróság úgy döntött vége a tárgyalásnak mindenki menjen hazai Isten hírével. Nyílván már neki is szóltak, hogy vigyázzon, mert kiderülhet az igazság.

Most június elején három nappal választások előtt ismét összeül Pászti Attila bíró vezette tanács, hogy elutasítsa a per újra felvételt, ahogyan a vármegyei főügyészség megrendelte. Az az ügyészség, amely hat havonta menetrendszerűen érdemi indoklás nélkül indítványozza az elutasítást. Az az ügyészség, amely addig próbálta a helyszíni bizonyítási kísérleteket a nyilvános megalázatásaimat folytatni, amíg be nem bizonyosodik vádiratot szerkesztő ügyész barátjának a rágalma. Végül csak kiderült, hogy a hazug játékvezető semmit nem láthatott és a törvényszék ki is zárta a tanúk sorából. Különben,  aki kíváncsi – az ügyészség és a rendőrség valamint a bíróság látni sem akarta – megnézheti a történetemet eredetileben. Jómagam ugyanis megszereztem a szemközti mélygarázs felvételét, amelyen jól látható a passzivitásom és a támadóim agresszivitása.

posta előtt a támadóim 

Itt ismét elmondom, szívesen fogadok minden jó tanácsot és segítséget támogatást az igazság kiderítéséhez. Folytatása következik. Például feltárom, mit mondott a vezető főügyész négyszemközt suttogva, hol kértem meg, hogy fogadjon és erre miként reagált.