Avi/ujkelet.live

A háború 223. napja, Szamária: Három óra hajtóvadászatot követően az izraeli erők elfogták a terroristát, aki megkéselt és közepesen súlyosan megsebesített egy altisztet a Jichár csomópontnál. A terroristát Awarta faluban, nem messze a támadás helyszínétől fogták el.

Másodszor: Jobboldali szélsőséges aktivisták kövekkel dobálták meg a Turkumija átkelőtől Kerem Salom átkelőre tartó, Gázának szánt humanitárius segélyt szállító teherautókat. A teherautókban kár keletkezett, a sofőrök nem sérültek meg.

Északi front: A Hezbollah terrorszervezet reggel mintegy 40 rakétát lőtt ki a Golán-fennsíkra. A rakéták egy részét elfogta a Vaskupola rakétavédelmi rendszer, sérülés nem történt.

A Hezbollah azt állította, hogy három katonai bázist vett célba.

Izraeli vadászrepülőgépek ezt követően csapást mértek a Hezbollah egyik rakétakilövő posztjára, melyet a támadáshoz használt Libanon déli részén.

Ezen kívül célba vettek egy épületet is, ahol a Hezbollah terroristái gyülekeztek a dél-libanoni Ajta as-Sabban, és egy másik épületet Haltában.

A hadsereg azt is közölte, hogy a Zar’it északi határközösségben folyamatos szirénázást öt Libanonból indított lövedék aktiválta. Sérülés nem történt.

A libanoni média kora délután egy autót célzó izraeli csapásról számolt be Szeddiqine és Rmadiyeh között. A támadásban két személy meghalt.

The post 40 rakétát lőtt ki a Hezbollah Izraelre, elkapták a késelő terroristát first appeared on Új Kelet online.