Avi/ujkelet.live

A háború 234. napja: Az Izraeli Védelmi Erők szóvivője, Daniel Hagari ellentengernagy péntek este egy rendkívüli sajtótájékoztató keretében bejelentette, a hadsereg és a Sabak belbiztonsági szolgálat közös műveletének keretében az éjszaka a Gázai övezetben megtalálták három túsz holttestét.

A három túsz – Jichák Gelerenter (53), Amit Buszkila (28) és Sani Louk (22) – október 7-én a Re’im melletti Nova fesztiválról Mefalszim területére menekült, ahol a Hamász terroristái brutálisan meggyilkolták őket és holttestüket Gázába hurcolták.

A lokalizálásukhoz szükséges információt a Gázában letartóztatott terroristák kihallgatása során szerezték, akiket túszejtésben való részvétel gyanújával hallgatták ki. Ezt követően a Sabak egysége, amely az izraeli hadsereggel együtt dolgozik a hadifoglyok és az eltűnt személyek ügyében, feldolgozta a hírszerzési információkat, és összekötötte a szálakat, amelyek a holttestek pontos tárolási helyéhez vezettek.

Nisszim Louk, Sani édesapja a következőt reagálta: ,,Reggel értesítettek minket a leletekről. Fény volt életében és halálában. Remélem, nem volt csata, és egyetlen katona sem sérült meg a műveletben.”

Az izraeli külügyminisztérium októberben X-en közzétett bejegyzésében azt mondta, hogy Louk „felfoghatatlan borzalmakat” élt át.

Louk szerepelt a támadás napján megosztott felvételeken, mozdulatlanul feküdve félmeztelenül egy jármű hátuljában, miután elrabolták és Gázába vitték.

Louk családtagjai tavaly október végén levelet kaptak a ZAKA mentőszolgálattól, amely szerint előkerült egy csont a koponyájából, mely nélkül nem lehet élni, genetikailag tesztelték, és megállapították, hogy Sanié.

The post Megtalálták 3 brutálisan megölt túsz holttestét Gázában first appeared on Új Kelet online.