Avi/ujkelet.live

A háború 229. napja, déli front: Az Izraeli Védelmi Erők este bejelentette, hogy három katonája elesett a Gázai övezet északi részén zajló harcokban. Halálukkal 286-ra nőtt a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma.

A 33 évre Gideon Chay DeRowe tartalékos főtörzsőrmester Tel Avivból az elit Jahalom harcmérnöki egységben szolgált. A 22 éves Iszráel Judkin százados Kfar Chabadból és a 21 éves Elijahu Haim Emszallem törzsőrmester Ra’ananából a Kfír-dandár Netzach Jehuda zászlóaljában szolgált.

Harcok: Az elmúlt nap során az izraeli légierő több mint 130 célpontot támadott a Gázai övezetben, köztük terrorsejteket, terrorcsoportok által használt épületeket, megfigyelőállomásokat és egyéb infrastruktúrát.

Dzsabalija: Folytatódnak a harcok az észak-gázai Dzsabalijában, ahol az Ejtőernyős-dandár harcosai dróncsapást irányítottak a Hamász egyik fegyverraktárára, ahol nyolc terrorista gyűlt össze, akik rakétatámadásokban, drónok indításában és az izraeli erők megfigyelésében vettek részt Gázában.

A 7. páncélosdandár csapatai a műveleteik során támadásra kész rakétaindítókat találtak.

A katonák több tucat rakétát, valamint robbanóöveket, robbanószerkezeteket, gránátokat és egyéb fegyvereket is találtak.

A dzsabalijai harcokat a hadsereg ,,intenzívnek” minősítette. A katonák a hónap elején indított hadművelet során több tucat terrorcsoporthoz tartozó helyszínt romboltak le, mintegy 100 célpontot támadtak a levegőből, és mintegy 500 tüzérségi lövedéket lőttek ki.

Rafah: A hadsereg szerdán bejelentette, hogy a Nahal-dandárt a dél-gázai Rafahba helyeztek, így csatlakozott a 162. hadosztályhoz.

A Nahal immár az ötödik dandár, amely Rafahban van bevetve, a 401., a Givati, a Kommandós és a Negev után.

A hadsereg szerint a csapatok jelenleg Rafah Brazília és Sabura negyedében vannak bevetve, miután ,,terror célpontokról értesültek a térségben”.

A Rafahba való mélyebb behatolást megelőzően a hadsereg légicsapásokat hajtott végre a Hamász célpontjai ellen a térségben.

Északi front: Izraeli vadászrepülőgépek a délután csapást mértek egy épületre a dél-libanoni Majsz al-Dzsabalban, miután Hezbollah-terroristákat azonosítottak bemenni oda.

A hadsereg további épületeket támadott Ajta as-Sabban valamint megfigyelőállomásokat Alma as-Sabban.

Templom-hegy: Egy fiatal izraeli nő megpróbált bejutni a Templom-hegyre, miközben egy kis kecskét rejtett a ruhája alatt, jelentette az izraeli média szerdán.

A nő – terhesnek adva ki magát – felkeltette a rendőrök figyelmét, miután zajok hallatszottak, és mozgást észleltek a ruhája alatt.

A nőt letartóztatták, de a kecske fulladás következtében elpusztult.

A Visszatérés a Hegyre csoport közölte, hogy a fiatal nő az ő aktivistájuk volt. A csoport rendszeresen megkísérel áldoztot bemutatni a szent helyen, amint azt a bibliai időkben tették.

The post 3 katona elesett a Gázai övezet északi részén zajló harcokban first appeared on Új Kelet online.