Avi/ujkelet.live

A háború 230. napja: Apa és fia, terroristák a Gázai övezetből, akiket elfogtak az izraeli erők és kihallgatásra Izraelbe vittek, meséltek izraeli nők megdöbbentő megerőszakolásáról és ártatlan izraeliek megöléséről a Hamász október 7-én végrehajtott mészárlása során a dél-izraeli közösségekben. A megdöbbentő vallomások csütörtökön jelentek meg a brit Daily Mail-ben.

A 47 éves Dzsamal Husszein Ahmad Radi és 18 éves fia, Abdallah szerepel a MailOnline által megszerzett videofelvételeken.

Radi hétgyermekes apa, a Hamász Biztonsági Szolgálatának tagja, akit márciusban fogtak el Gázában. A terrorista 7-10-12 éves gyerekeket ejtett túszul és adott át a Hamásznak.

Elmesélte azt is, hogyan törtek be fiával és más terroristákkal Nir Oz kibucba.

,,Minden házban, ahol találtunk valakit, megöltük, vagy elraboltuk… Az első házban egy nőt és a férjét találtam, tüzeltünk rájuk és megöltük őket… a negyvenes éveik végén jártak.”

Ezután elmondta, hogyan erőszakolt meg egy nőt: „Sikított, sírt, tettem, amit tettem, megerőszakoltam. A fegyveremmel fenyegettem, hogy vegye le a ruháját, emlékszem, farmernadrág volt rajta, nagyjából ennyi. Nem tudom, mi történt vele, tizenöt percig voltam ott, aztán elmentem”.

Ám fia, Abdallah szerint az apja ölte meg a harminc év körüli nőt: „Apám megerőszakolta, aztán én, majd az unokatestvérem, aztán elmentünk, de apám megölte a nőt, miután megerőszakoltuk”.

,,A nő előtt megerőszakoltunk egy másik lányt is, én megöltem két embert, megerőszakoltam két embert, és betörtem öt házba.”

A vallomásokról készült videót kommentálva az Izraeli Védelmi Erők szóvivője a következőt nyilatkozta a MailOnline-nak: „Az elmúlt hónapok során számtalan bizonyítékot láttunk a Hamász által október 7-én alkalmazott brutális erőszakra, beleértve a nemi alapú és szexuális erőszak megrázó cselekedeteit is.

Ezek a vallomások további bizonyítékul szolgálnak arra, hogy az október 7-i borzalmak tagadására, valamint a tanúk, túlélők és kiszabadult túszok vallomásainak hiteltelenítésére irányuló kísérletek egy Izrael delegitimizálására és a terrorizmus igazolására irányuló kampány részei.”

Tegnap este a Túszok és az Eltűntek Családjainak Fóruma nyilvánosságra hozta a felvételt öt női katonáról, akiket a Hamász október 7-én túszul ejtett.

A valamivel több mint három perces videót megvágták és megszerkesztették, hogy eltávolítsák a túlzottan súlyos tartalmakat. A videó a Hamász terroristáinak testkamera felvételeiből készült.

A gázai határon lezajlott mészárlás első óráiban a biztonsági kamerákat figyelő női katonák közül 15-öt meggyilkoltak a Nahal Oz katonai bázison, hetet pedig túszul ejtettek és Gázába hurcoltak.

Liri Elbag, Karina Ariev, Agam Berger, Daniella Gilboa és Naama Levy még mindig a Hamász fogságában vannak. Ori Megidist kiszabadította a hadsereg. Noa Marcianót meggyilkolták Gázában, holttestét a hadsereg megtalálta és Izraelbe szállította.

The post Terrorista vallomása: ,,Apa megerőszakolta, aztán én aztán apa megölte” first appeared on Új Kelet online.