Avi/ujkelet.live

A háború 233. napja: Az Izraeli Védelmi Erők éjszaka cáfolta a Hamász terrorszervezet állítását, miszerint izraeli katonákat ölt meg és fogott el a harcok közepette Dzsabalijában, a Gázai övezet északi részén.

Új részletek: A hadsereg tegnap este felvételeket és további részleteket közölt a három megölt túsz holttestének lokalizálását célzó csütörtök éjszakai hadműveletről, melyet a Gázai övezet északi részén hajtott végre.

A 30 éves Orión Hernández Radoux, a 42 éves Hanan Jablonka és az 59 éves Michel Niszenbaum maradványai, akiket október 7-én öltek meg a Hamász terroristái, egy alagútban voltak Dzsabalijában, ugyanazon a területen, ahonnan másik négy túsz – Ron Benjamin (53), Jichák Gelerenter (53), Amit Buszkila (28) és Sani Louk (22) – holtteste került elő egy héttel korábban.

A 75. zászlóalj csapatai a harcok során nem messze az említett helytől megöltek egy terroristát, akiről a hírszerzés úgy véli, őrszemként szolgált. A terület átvizsgálása során a katonák ,,rossz szagot” éreztek, ami egy földalatti létesítményből jött, jelezve, hogy holttestek vannak ott.

Miután megtalálták az alagút bejáratát, a Katonai Hírszerzés, az elit Jahalom harcmérnöki egység és Sabak belbiztonsági szolgálat harcosait a helyszínre vezényelték, akik bementek a több tíz méter mély járatba és megtalálták a három holttestet majd Izraelbe szállították őket.

A hadsereg szerint a holttestek helyét frissen szerzett hírszerzési információkból tudták meg.

A hírszerzés azt is feltárta, hogy a triót a Hamász terroristái rabolták el a dél-izraeli Mefalszim térségből október 7-én, és ott vagy röviddel később a Gázába tartó úton ölték meg őket.

A 98. hadosztály harcosainak eddig több mint 50 alagút bejáratot sikerült felkutatniuk Kelet-Dzsabaliában és a menekülttábor területén, amelyeket a Hamász terroristái használtak. Egy földalatti hálózatról van szó.

Északi front: Az izraeli hadsereg tegnap este légicsapással támadta a Hezbollah terrorszervezet számos tagját a dél-libanoni Aitarunban, miután azonosították őket a terrorszervezet egyik épületénél.

Számos rakétát lőttek ki este Libanonból Észak-Izraelre, melyek károkat okoztak Stula és Metula közösségekben. Sérülés nem történt.

A Hezbollah szombaton nyolc támadásért vállalta a felelősséget. Továbbá közölte, hogy egyik tagja meghalt egy izraeli csapásban, így 314-re nőtt a háborúban megölt tagjai száma.

Izraeli vadászgépek az éjszaka légicsapások sorozatát hajtották végre a Hezbollah posztjai ellen.

A célpontokat között szerepeltek a Hezbollah épületei és más terror-infrastruktúrák Khiamban és Ajta as-Sabban.

Ezen kívül a csapatok Khiam, Hula, Markaba és Kfar Kila térségét ágyúzták.

The post Részletek a 3 túsz holttestének lokalizálásáról first appeared on Új Kelet online.