Avi/ujkelet.live

A háború 232. napja: Vasárnap helyi idő szerint délután 2-kor megszólaltak a rakétára figyelmeztető szirénák több közép-izraeli városban, köztük Tel Avivban, Herzliján, Ra’ananán és Petach Tikván. Herzliján egy személy könnyebben megsérült a repeszek következtében.

Nyolc rakétát lőttek ki Izraelre a dél-gázai Rafahból, kevesebb mint egy kilométerre az izraeli erőktől.

Hónapok óta először támadták ezt a területet a Gázai övezetből. A támadásért a Hamász terrorszervezet vállalta a felelősséget.

Korábban biztonsági források azt nyilatkozták a médiának, hogy a hadsereg rakétatámadásokra számít Gázából Izrael középső régiója felé, a Rafahban zajló hadművelet mélyítésével.

Déli front: Az Izraeli Védelmi Erők műveletei folytatódnak a Gázai övezetben.

A 98. hadosztály csapatai továbbra is az észak-gázai Dzsabalija szívében vannak bevetve. A 460. dandár hírszerzési információk alapján rajtaütést hajtott végre egy fegyverraktárban, mely egy iskolában volt, és több tucat rakétalkatrészt és fegyvert talált.

,,Ez újabb annak, hogy a Hamász terrorszervezet cinikusan polgári infrastruktúrákat használ terrorista célokra, miközben a polgári lakosságot élő pajzsként használja” – jegyezte meg az izraeli hadsereg nyilatkozata.

Mindeközben a dél-gázai Rafahban a Givati-, Nahal- és a 401. dandárok terroristákat öltek meg, akik megpróbáltak kárt okozni az erőkben, valamint a térség átfésülése során több alagútbejáratot és fegyvert lokalizáltak, köztük Kalasnyikovokat, RPG-ket, gránátokat és robbanóeszközöket.

A 99. hadosztály 679. harci csapatai az övezet középső részén folytatják a hadműveletet, mely során számos terroristát likvidáltak.

Az elmúlt nap során a légierő több mint 50 terrorcélpontot semmisített meg a Gázai övezetben. A célpontok között szerepeltek katonai épületek, fegyverraktárak, rakétakilövők, megfigyelőállomások, terrorsejtek és egyéb katonai infrastruktúrák.

Az éjszaka folyamán két rakétavetőt is célba vettek Rafah térségében, amelyek Kerem Salom területére voltak irányítva.

Északi front: Két sorozatban összesen 15 rakétát lőttek ki vasárnap Libanonból Nyugat-Galileára. Sérülésről nem érkezett jelentés.

A libanoni média délben izraeli dróncsapásról számolt be Naqurában, mely egy motort célzott.

Később állítólag újabb dróntámadásra került sor Dzsabal Blatban.

Hazai front: A katonai rendőrség vasárnap elkezdte a kihallgatását a tartalékos katonának, aki a közösségi oldalakon terjesztett videóban zendülésre szólított.

A pénteken közzétett videóban egy fegyveres és álarcos férfi megfogadta, hogy megtagadja Joáv Gallant védelmi miniszter és az izraeli hadsereg vezérkari főnöke, Herci Halevi altábornagy parancsait, azt állítva, hogy a katonák csak Binjámin Netanjahu miniszterelnökre fognak hallgatni.

Egy katonai forrás a KAN közszolgálati műsorszolgáltatónak azt nyilatkozta, hogy a gyanúsított valószínűleg tartalékos szolgálatban volt. A hadsereg ellenőrzi, hogy a videót akkor készült-e, amikor aktív szolgálatban volt. A gyanúsított egy likudos aktivista, vállalkozása van Herzliján.

The post Tel Aviv rakétatámadás alatt first appeared on Új Kelet online.