Avi/ujkelet.live

A háború 235. napja: A Palesztin Iszlám Dzsihád terrorszervezet kedden propagandavideót tett közzé a 30 éves Alexander (Szása) Trupanov izraeli túszról.

Trupanov családja engedélyezte a videó megosztását.

A 30 másodperces videóban Trupanov azonosítja magát, és közli, hogy az elkövetkező napokban el fogja mondani, mi történt vele és a többi tússzal Gázában.

A videóból nem derül ki, hogy mikor készült.

A túszok családjainak fóruma közölte: ,,Alex Trupanov életjele újabb és egyértelmű bizonyítéka annak, hogy az izraeli kormánynak jelentős felhatalmazást kell adnia a tárgyalócsoportnak, amely megállapodáshoz vezethet az összes túsz elengedéséhez, az élők rehabilitációjához és a meggyilkoltak eltemetéséhez”.

Trupanovot három családtagjával – nagymamája, Irena Tati, édesanyja, Jelena és barátnője, Szapir Cohen – együtt október 7-én túszul ejtették Nir Oz kibucban a Hamász terroristái. Édesapját a terroristák megölték.

Jelenát (50) és Irenát (73) a Hamász november 29-én engedte szabadon Vlagyimir Putyin orosz elnök kérésére, Szaphir pedig ugyanazon a napon a tűzszünettel egybekötött fogolycsere-megállapodás részeként.

Vizsgálat: Az Izraeli Védelmi Erők közzétette folyamatban lévő vizsgálata eredményét a vasárnap éjszakai dél-gázai Rafahban végrehajtott légicsapásról.

  • A támadás célpontja a Hamász két vezető terroristája volt, Jaszin Rabia és Khaled Nadzsar.
  • A létesítmény, ahol a terroristák elbújtak, 43 méterre volt egy rakétavetőtől.
  • A területet a Hamász terrorista tevékenységre használta civilek közvetlen közelében.
  • A támadásra az óvintézkedések megtétele után került sor, beleértve a megfigyelést.
  • A precíz csapást követően – 2 kisméretű robbanóanyaggal (17 kg) – még tisztázatlan okból tűz keletkezett egy szomszédos létesítményben.
  • Az izraeli hadsereg vizsgálja annak lehetőségét, hogy fegyvereket és lőszereket tároltak a közelben, és az okozta a tüzet, és vezetett civilek halálához. Az izraeli hírszerzés elfogta két gázai beszélgetését, melynek tartalma arra utal, hogy fegyverek okozták a tüzet.
  • A riportokkal ellentétben, a támadásra nem a kijelölt humanitárius övezetben (al-Mawaszi) került sor.
  • A Hamász terrorszervezet irányítása alatt álló egészségügyi hatóságok szerint mintegy 45 ember vesztette életét a tüzet okozó támadásban, mely elborított több sátrat és menedékhelyet a közelben.

A beszélgetés, amit a hírszerzés elfogott:

Első beszélő: És azt mondják, hogy ők (a lebombázott Hamász terroristák) egy találkozón voltak, és van (egy létesítmény) és ráadásul volt lőszerük, mert az összes lőszer elkezdett felrobbanni. Pénzeszsákok repkedtek a levegőben, Abu Rafik.

Második beszélő: Ezek (a lőszer, ami felrobbant) tényleg a miénk voltak?

Első beszélő: Igen, ez egy lőszerraktár. Mondom, hogy felrobbant (motyog). Mármint a zsidók bombázása nem volt erős, kis rakéta volt, mert nem csinált nagy krátert. És utána sok másodlagos robbanás volt”.

Adatok: Az Igazságügyi Orvostani Intézet igazgatója, Dr. Chen Kugel hétfőn a KAN közszolgálati műsorszolgáltatómak adott interjújában megjegyezte, hogy milyen nagy erőfeszítéseket tesznek az izraeli hadsereg és az intézet dolgozói az október 7-én megöltek azonosítása érdekében: ,,Eddig 1644 hullazsákot vizsgáltunk meg. Néhány nem a mieinké volt, hanem gázaiaké. Előfordult, hogy a meggyilkoltak több zsákban voltak. Összesen 20 000 DNS-tesztet végeztek a túszok felkutatására. Eddig 3000 embert azonosítottunk a tesztekkel.”

The post Pszichológiai terror: Videót osztottak meg az egyik túszról first appeared on Új Kelet online.