Avi/ujkelet.live

A háború 237. napja: Gázolásos terrortámadásra került sor tegnap éjszaka a szamáriai Sechem mellett (Szamária, Palesztin Hatóság területe), melyben két izraeli katona halálos sérüléseket szenvedett. A terrorista elmenekült a helyszínről majd feladta magát a palesztin biztonsági erőknek. Az izraeli erők lefoglalták a terrortámadáshoz használt autót.

A két megölt katona: a 20 éves Elija Hillel törzsőrmester Tel Zionból és a 20 éves Diego Svivsa Harsadzs törzsőrmester Tel Avivból. Mindketten a Kfír-dandár Nachson zászlóaljában szolgáltak.

292: A hadsereg reggel bejelentette, hogy a 21 éves Jedidja Azugi törzsőrmester Revava közösségből, az Ejtőernyős-dandár 101. zászlóaljának harcosa elesett a Gázai övezet északi részén zajló harcokban. Halálával 292-re nőtt a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma.

Szíria: A SANA szíriai állami média izraeli légicsapásról számolt Banijasz tengerparti város ellen, melyben egy kislány meghalt és további 10 civil megsérült ée károk is keletkeztek.

Egy katonai forrásra hivatkozva a SANA azt állította, hogy izraeli vadászgépek Libanonból rakétákat lőttek ki az ország középső régiójára és egy lakóépületre Banijaszban.

Az Izraeli Védelmi Erők irányelvéhez hűen nem kommentálta a hírt,.

Libanon: Izraeli vadászgépek az este a Hezbollah terrorszervezet terror-infrastruktúráját támadták a dél-libanoni Khiam térségében.

A hadsereg továbbá területeket ágyúzott Hamul, Kafr Kila és Naqura mellett.

The post Terrortámadás Szamáriában – 2 halott first appeared on Új Kelet online.