Avi/ujkelet.live

A háború 244. napja, déli front: Az Izraeli Védelmi Erők hajnalban közölte, hogy a 99. hadosztály, a Katonai Hírszerzés és Sabak belbiztonsági szolgálat irányításával vadászgépek megtámadták a Hamász terrorszervezet egyik létesítményét, mely az ENSZ palesztinokat segélyező szervezete (UNRWA) iskolájának területén volt Nuszeiratban, a Gázai övezet középső részén.

A létesítmény megtámadásakor a Hamász – köztük az elit Nukba – és a Palesztin Iszlám Dzsihád terroristái gyülekeztek a létesítményben, akik részt vettek az október 7-i mészárlásban.

A terroristák az iskola területéről irányították a terrort. A támadás során megölték azokat terroristákat, akik terrortámadásokat terveztek rövid időn belül végrehajtani az izraeli erők ellen.

A hadsereg a légicsapás előtt számos lépést tett annak érdekében, hogy csökkentse a nem érintettek sérülésének esélyét.

A Hamász szerint legalább 27-en meghaltak a támadásban.

Rafah: A határkerítés környékét átfésülő izraeli csapatok számos gyanúsítottat azonosítottak a Gázai övezetből a határhoz közelíteni, hogy Rafah térségéből behatoljanak Izrael területére, jelentette a hadsereg reggel.

Az erők konfrontálódtak a terroristákkal, akik tüzet nyitottak rájuk, melyet a csapatok viszonoztak. A terrorsejt követésére bevetett drón megtámadta a terroristákat, és kettőt megölt közülük. A harmadik terroristát röviddel később tanktűzzel likvidálták.

A terroristák nem lépték át a Gázai övezet mentén épített „homokóra” kerítést. A hadsereg vizsgálja az incidenst.

Északi front: A hadsereg reggel bejelentette, a 39 éves Refael Kaudersz tartalékos törzsőrmester Tzur Hadasszából, az Alon-dandár 5030. zászlóaljának harcosa elesett az északon zajló harcokban.

A Hurfeisben történt dróntámadások következtében halt meg, egy tartalékos katonanő pedig súlyosan megsérült.

Támadásban: Izraeli vadászgépek a tegnapi nap folyamán támadások sorozatat hajtották végre a Hezbollah terrorszervezet posztjai ellen Libanonban.

A célpontok között szerepeltek terror-infrastruktúrák Naqurában és Matmurában, katonai épületek Ajta as-Sabban és egy megfigyelőállomás Khiamban.

Az erők továbbá számos területet ágyúztak Dél-Libanonban ,,fenyegetések elhárítása” céljából.

A Hezbollah terrorszervezet azt állította, hogy eltalált egy Vaskupola rakétavédelmi üteget az északi Ramot Naftaliban tegnap. Az izraeli hadseregnek nincs tudomása arról, hogy kár keletkezett volna a Vaskupola ütegei egyikében.

The post Behatolási kísérlet Izraelbe, támadás Gázában és Libanonban first appeared on Új Kelet online.