Avi/ujkelet.live

A háború 252. napja, északi front: Az Izraeli Védelmi Erők délután közölte, hogy 35 rakétát lőttek ki Libanonból délelőtt Kirjat Smonára és Kfar Szoldra. Számos rakétát elfogtak a légvédelmi rendszerek, míg néhány a becsapódáskor kárt okozott Kirjat Smonában valamint tüzet okozott Kfar Szold mellett. Az izraeli tüzérség válaszul célba vette a támadások forrását.

A rakétázásért a Hezbollah terrorszervezet vállalta a felelősséget.

Izraeli vadászgépek délután a Hezbollah terror-infrastruktúráját támadták a dél-libanoni Odaisszében és Kafr Kilában.

Déli front: A Nahal-dandár csapatai folytatják műveleteiket a dél-gázai Rafah térségében. A harcosok fegyveres terroristákat likvidálnak, alagút nyílásokat és fegyvereket lokalizálnak.

A terület átfésülése során az erők nagy lyukakat találtak lakóépületekben a falakban, melyeket a Hamász terroristák csináltak, hogy a házak között mozoghassanak a sűrűn lakott negyedekben.

A dandár irányításával a légierő terrorista-infrastruktúrákat támadott. Egy vadászgép lebombázott egy becsapdázott épületet, a támadást követően másodlagos robbanásokat észleltek, amik nagy mennyiségű robbanóanyag jelenlétére utaltak az épületben.

: Az amerikai külügyminisztérium pénteken új szankciókat jelent be egy izraeli szervezet ellen, amely akadályozza a Gázának szánt segélyek leszállítását, közölte a Walla hírportál két amerikai tisztviselőre hivatkozva.

The post A Hamász átjárói Rafahban first appeared on Új Kelet online.