Avi/ujkelet.live

A rendőrség kihallgatott egy katonanőt, aki a katonai hírszerzés információbiztonsági osztályán szolgált, miután a palesztin rendőrség kétszer is letartóztatta Ramallahban, és kiderült, hogy titkos viszonya van egy palesztin helyi lakossal, jelentette a 12-es csatorna kedden.

  • A Palesztin Hatóság irányítása alatt álló A-körzetbe az izraeli állampolgároknak tilos a belépés a hadsereg engedélye nélkül.

A fiatal nőt múlt szombaton Ramallahban palesztin rendőrök letartóztatták, átszállították az A-körzeten kívülre az izraeli rendőrségre, ahol azt mondta, hogy eltévedt útközben és hazaengedték. Ugyanaznap azonban ismét bement Ramallahba, a palesztin rendőrség elfogta, majd ismét átadta az izraeli rendőrségnek. Ebben a szakaszban a katonát ténylegesen kihallgatták, és kiderült, hogy a katonai hírszerzés katonája, titkos beosztásban az információbiztonsági részleg vezetőjének irodájában.

Átszállították a katonai rendőrségre, ahol nyomozást indítottak, és kihallgatták tettei miatt. A katona változtatott az eredeti verzióján, azt állítva, hogy drogot vásárolni ment Ramallahba, de a nyomozók rájöttek, hogy hazudik. Végül elmondta az igazat: Körülbelül egy éve titkos viszonyt folytat egy ramallahi palesztinnal, aki október 7-e óta nem léphet be Izraelbe, ezért Ramallahban találkozgattak.

A katonai rendőrséget megdöbbentette ez az információ, és letartóztatta a katonanőt ,,az állambiztonság veszélyeztetésének mértékéig történő hatásköri túllépés” gyanújával. Miután őrizetét két nappal meghosszabbították, hétfőn szigorú feltételek mellett szabadon engedték, a nyomozás ellene folyamatban van.

A katonai szóvivő szerint a biztonsági indítékot kizárták, és a nyomozás megállapításait továbbítják a katonai ügyészségnek.

The post Határokat nem ismerő románc a háború közepén first appeared on Új Kelet Live.