Avi/ujkelet.live

A háború 267. napja, déli front: Péntek este két rakétaindítást azonosított az Izraeli Védelmi Erők a Gázai övezet északi részéről a dél-izraeli Szderot felé. A légvédelem elfogta az egyik lövedéket, a másik nyílt területen landolt, sérülés nem történt.

Ezt követően az izraeli hadsereg drónnal támadott egy alagút nyílást a rakétaindítás közelében, míg a tüzérség célba vette az indító posztot.

Reggel az izraeli média arról számolt be, hogy két rakéta csapódott be nyílt területen Kerem Salom kibuc közelében. A szirénák nem aktiválódtak.


Harcok: A 98. hadosztály folytatja terrorcélpontok elleni küldetését Gázaváros Szedzsaijja negyedében, harcok vívásával a föld felett és alatt, jelentette az izraeli hadsereg reggel.

Az elmúlt 24 órában a 7. páncélos dandár és az ejtőernyősök megöltek számos terroristát és lokalizáltak egy fegyverraktárat egy iskolában.

A hadosztály műveletei során drónnal csapásokat mértek terrorcélpontokra és fegyveres terroristákra, köztük egy támadásra készülő terrorsejtre, a terroristákat likvidálták, mielőtt megtámadhatták volna az erőket.

Légicsapások a Gázai övezetben

A Nahal-dandár harcosai a dél-gázai Rafahban terroristákat likvidáltak, és a légierővel együttműködve terror-infrastruktúrákat semmisítettek meg, köztük alagút nyílásokat.

A Gázai övezet középső részén a 99. hadosztály csapatai megöltek számos terroristát lövésekkel valamint légicsapások irányításával. Az erők térségbeli bevetése részeként, drónokkal támadtak több páncéltörő rakétaindító posztot, melyeket a háború során az izraeli csapatok elleni támadásokhoz használtak.


Északi front: A libanoni média reggel dróntámadásról számolt be egy motorkerékpárt célozva a dél-libanoni Majsz al-Dzsabal és Hula közösségek között.

Kora délután három páncéltörő rakétát indítottak Libanonból Izrael felé, az egyik Tel Hai térségében, a másik kettő Miszgav Am térségében csapódott be, sérülés nem történt. Válaszul a tüzérségi ágyúzással támadta a rakétaindító posztokat.

Ezt megelőzően két rakétát lőttek ki Libanonból Kirjat Smonára. Válaszul a tüzérség célba vette a támadás forrását.


Látogatás: Nadzsib Mikati libanoni ügyvivő miniszterelnök azt mondta, hogy országa „pszichológiai hadviseléssel” néz szembe az Izraellel folytatott összecsapásokban, de azon dolgozik, hogy nyugalmat teremtsen a határon.

Mikati látogatást tett Dél-Libanonban, megtekintve az érettségi vizsgákat Türosz régióban, amelyeket az Izrael és a Hezbollah közötti napi rendszerességű összecsapások ellenére is megtartanak.

https://podcasters.spotify.com/pod/show/ujkeletlive/episodes/Heti-Podcast-e2lchrs

The post Támadások Gázából és Libanonból first appeared on Új Kelet Live.