Avi/ujkelet.live

Számszeríjjal támadt egy férfi egy rendőrre szombaton, Izrael belgrádi nagykövetsége előtt. A 34 éves rendőr nyaki sérülést szenvedett, de ártalmatlanította a támadót, aki belehalt a sérüléseibe. A rendőrt kórházba szállították, ahol műtéti úton eltávolítják a nyílvesszőt a nyakából.

Az izraeli külügyminisztérium „terrortámadás-kísérletnek” minősítette az incidenst.

„Ma terrortámadási kísérlet történt Izrael belgrádi nagykövetségének közelében. A nagykövetség zárva volt, a nagykövetség alkalmazottai közül senki sem sérült meg. Egy helyi rendőr megsérült. Az eset körülményeit vizsgálják” – áll a közleményben.

Szerbiai jelentések szerint a támadó többször útmutatást kért egy múzeumhoz a támadás előtt.

Ivica Dacic belügyminiszter Szerbia elleni terrortámadásnak minősítette az esetet, és azt mondta, hogy a rendőr életveszélyes állapotban van.

Milos Vucevic szerb miniszterelnök határozottan elítélte a támadást.

A hatóságok megemelték a biztonsági készültséget Belgrádban, ideértve a külföldi nagykövetségeket és kormányzati épületeket, de olyan nyilvános helyeket is, mint a bevásárlóközpontok és más forgalmas területek.

Izrael nagykövetsége nem messze található az Egyesült Államok nagykövetségétől, egy előkelő belgrádi kerületben. Egy elit rendőri egység őrzi, automata fegyverekkel felfegyverzett tisztekkel.

Bűnösnek talált egy svéd bíróság csütörtökön egy 15 éves kiskorút félautomata fegyver birtoklásában. A fiút május 16-án tartóztatták le, amikor a rendőrök megállítottak egy taxit a Stockholmtól délre fekvő Tyreso külvárosban, miközben Izrael nagykövetsége felé tartott. A fegyver a fiú kabátjában volt. Másnap este letartóztattak egy 14 éves fiút, miután lövöldözés történt az izraeli nagykövetség közelében. Ez a vizsgálat még folyamatban van.

https://podcasters.spotify.com/pod/show/ujkeletlive/episodes/Heti-Podcast-e2lchrs

The post Terrortámadási kísérlet Belgrádban az izraeli nagykövetségnél first appeared on Új Kelet Live.