Avi/ujkelet.live

A háború 268. napja: Az Izraeli Védelmi Erők tegnap este bejelentette, hogy két katonája elesett a Gázai övezet északi részén zajló harcokban pénteken. Halálukkal 318-ra nőtt a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma.

Jáir Avitan törzsőrmester Ra’ananából, az ejtőernyős dandár 890. zászlóaljának katonája, 20 éves volt. Jakir Smuel Tatelbaum törzsőrmester a tartalékosoknál Ma’ale Adumimból a 7. páncélos dandár 77. zászlóaljának katonája, 21 éves volt. Mindketten Gázaváros Szedzsaijja negyedében estek el, különálló incidensekben.


Riport: Becslések szerint 115 000 gázai ment át Egyiptomba október 7. óta, annak ellenére, hogy Kairó ismételten kijelentette, hogy nem fogad palesztin menekülteket, állítja a Washington Post.

A jelentés a Palesztin Hatóság egyiptomi nagykövetségére hivatkozva azt írja, hogy míg néhányan a harcokból evakuált sebesültekként érkeztek, sokan „turistákként” jöttek.

A jelentés szerint a turisták érkezését a Hala Consulting and Tourism nevű egyiptomi cég segítette elő, amelyet úgy jellemeztek, mint „állami biztonsági szolgálatokhoz köthető vállalatot, amely tetemes ‘koordinációs’ díjat számít fel, hogy segítse a palesztinokat a szökésben”.

A jelentés szerint a turisták közül sokan bizonytalanságban élnek, és nincs státuszuk a 45 napos turistavízum lejárta után.


Júdea és Szamária: Egy 84 éves zsidó férfi, aki az éjszaka bement, hogy megtankolja autóját Kalandia menekülttáborban (Palesztin Hatóság területe), Jeruzsálemtől északra, kifelé menet arabok üldözőbe vették, nagy kövekkel és tárgyakkal dobálták a járművet, mely beleütközött egy betonfalba és a sofőr megsérült.

Végül a palesztin biztonsági erők képviselőket küldtek, hogy elkísérjék a közeli ellenőrzőponthoz. Onnen orvosi kezelésre a Sáárei Cedek Kórházba szállították, ahol sérüléseit könnyűnek minősítették.

Az arabok felgyújtották az autóját.


Északi front: Izaeli vadászgépek az éjszaka a Hezbollah terrorszervezet posztjait támadták.

A célpontok között szerepelt infrastruktúra valamint egy katonai épület a dél-libanoni Tajbéban és Rab al-Thalathine-ban.

https://podcasters.spotify.com/pod/show/ujkeletlive/episodes/Heti-Podcast-e2lchrs

The post 318, zsidót támadták meg arabok Kalandiában, felgyújtották az autóját first appeared on Új Kelet Live.