Avi/ujkelet.live

A háború 269. napja: Az Izraeli Védelmi Erők hétfő délután bejelentette, hogy a 21 éves Ori Jichák Hadad Beerseváról, a Nahal-dandár 931. zászlóaljának katonája a mai napon elesett a dél-gázai Rafahban zajló harcokban. Halálával 319-re nőtt a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma.

Egy másik katona a dandárból súlyosan megsérült ugyanabban az incidensben.


Harcok: Az elmúlt 24 órában Gázaváros Szedzsaijja negyedében a 98. hadosztály csapatai a célzott rajtaütések során megöltek több terroristát közelharcokban és fegyvereket lokalizáltak, jelentette a hadsereg.

A csapatok által irányított több tucat légicsapással több tucat terroristát likvidáltak, valamint fegyvergyártó- és tároló telepet semmisítettek meg.

Mindeközben a 162. hadosztály alatt a Nahal-dandár a dél-gázai Rafahban az egyik incidens során egy terroristát azonosított páncéltörő rakétát lőni az erőkre, és dróncsapást küldött rá, megölve.

A 99. hadosztály csapatai tegnap azonosítottak egy terroristát a Gázai övezet középső részén, aki rakétát lőtt ki rájuk. Sérülés nem történt. Az erők légicsapást irányítottak a terroristára.


Északi front: A 91. hadosztály csapatai hétfőn terroristákat azonosítottak belépni a Hezbollah egyik katonai épületébe a dél-libanoni Blidában. Röviddel később vadászgépek csapást mértek az épületre, benne a terroristákkal.


Fogás: A határrendészet és a hadsereg tegnap este megakadályozta több mint 75 pisztoly és fegyveralkatrészek becsempészését Jordániából Júdea és Szamáriába.

A biztonsági kamerákat figyelő katonák kiszúrtak három gyanúsítottat, akik átléptek a határon. Az erőket a helyszínre vezényelték, ahol három fegyverekkel teli zsákot találtak.

A biztonsági erők keresik a csempészeket.

The post 319, harcok Gázában és támadás Libanonban first appeared on Új Kelet Live.