Avi/ujkelet.live

A háború 271. napja, északi front: Az Izraeli Védelmi Erők este megerősítette, hogy légicsapást hajtott végre a dél-libanoni Türoszbam, megölve a Hezbollah terrorszervezet egyik vezető parancsnokát, Muhammad Nimah Nasszert.

A Hezbollah három egységre osztotta fel Dél-Libanont: Naszr, Aziz és Badar. Nasszer az Aziz egységet irányította, amely a tengerparttól Bint Dzsbeil területéig terjedő régióért felelős, és a háború közepette több száz támadást hajtott végre Izrael Felső- és Nyugat-Galilea régiói ellen.

A hadsereg szerint ő a második legmagasabb rangú Hezbollah parancsnok, akit a folyamatban lévő harcok közepette megölt, miután a Naszr parancsnokát múlt hónapban likvidálta.

Nasszer 2016 óta volt az Aziz egység parancsnoka. Korábban a Hezbollah különleges erőit irányította, és számos támadásban vett részt a határon, köztük a 2006-os határokon átnyúló emberrablásban.

A likvidálást követően mintegy 100 rakétát lőttek ki Libanonból Kirjat Smonára, a Galilea-földnyelvre és a Golán-fennsík északi részére.

A lövedékek többsége nyílt területeken landolt, sérülés nem történt.


Déli front: Gázai övezetből indított légvédelmi rakéta csapódott egy házba Kfar Maimon izraeli közösségben. Sérülés nem történt.

Az incidens közepette aktiválódtak a szirénák a közösségben. A Hamász időnként megpróbál vállról indítható rakétákkal támadni izraeli repülőgépeket.


Júdea és Szamária: A hadsereg délután nyilvánosságra hozta a tegnap esti Nur Samszban (Palesztin Hatóság területe) végrehajtott dróncsapásról készült felvételeket. A támadásban likvidálták a Palesztin Iszlám Dzsihád négy terroristáját, miközben útszéli bombákat helyeztek el.


Rombolás: Szerdára virradóra az izraeli hadsereg lerombolta Ahmed Dawabsa palesztin terrorista otthonát, akit a 14 éves Benjámin Achimeir meggyilkolásával vádolnak.

Achimeir április 12-én tűnt el, miközben Malachei Salom telepes előőrs közelében pásztorkodott. Holttestét egy nappal később találták meg.

A 21 éves Dawabsát április 22-én tartóztatták le. A múlt hónapban vádolták meg Achimeir meggyilkolásával, és az ügyészek szerint a támadást az Iszlám Állam dzsihadista mozgalom inspirálta.


Binjámin: Tzur Harel illegális előőrs ma reggeli evakuálása után zsidó szélsőségesek kövekkel dobálták meg a biztonsági erők járművét, amely a közeli úton haladt.

Később mintegy ötven telepes gumiabroncsokat égetett a kiürített előörs közelében lévő úton, és kövekkel dobálta meg a palesztin járműveket.

Az izraeli hadsereg parancsnoka, Herci Halevi vezérkari főnök elítélte a telepesek ma reggeli támadását az evakuálást alatt a polgári közigazgatás egyik tisztje ellen.

,,Ez egy súlyos erőszakos incidens, amelyet el kell ítélni. Gyorsan és szigorúan bíróság elé kell állítani azokat a lázadókat, akik megtámadták a biztonsági erők tagjait küldetésük végrehajtása közben” – olvasható Halevi nyilatkozatában.


Autólopás: Erőszakos rablás történt reggel Nili zsidó telep közelében, a 446-os úton, ahol egy palesztin sofőr ütközött egy izraeli járművel. A 26 éves izraeli sofőrnő, aki egyedül utazott, félreállt, mert azt hitte, hogy baleset történt. A palesztin beült az autójába, és elhajtott vele. A nő az autóra vetette magát, hogy megakadályozza az ellopását, majd az úttestre zuhant és könnyebben megsérült.

Ez a palesztin autótolvajok bevett módszere – beleütköznek egy izraeli járműbe úgy, hogy a sofőr kisebb balesetnek gondolja, félreáll, majd megtámadják.

The post A likvidálásra 100 rakéta volt a válasz first appeared on Új Kelet Live.