Egyesületi elismerések

 

 

 

Az Országos Erdészeti Egyesület 154. Vándorgyűlését Egerben rendezték meg. Ennek részeként a hagyományos Ünnepi Közgyűlésen szakmai elismeréseket adtak át.

Az ünnepségen Decrett József-emlékérmet vehetett át Demjén Béla erdésztechnikus, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Sajóvölgyi Erdészeti Igazgatóság nyugalmazott kerületvezető erdésze. Erdészeti tanulmányai befejezését követően, 1977-ben kezdte pályafutását a Szendrői Erdészetnél, erdész gyakornokként. Zemplén és Putnok után végül a Trizsi kerületbe helyezték, ahol 39 évig, nyugdíjazásáig látta el a kerületvezetői munkakört. Munkáját mindig nagy szakmai hozzáértéssel és elkötelezettséggel végezte, törekedve az erdészeti szakmai szempontok és természetvédelmi célok harmonikus összehangolására. Szakértelme révén sikerült biztosítania kerületében a fenntartható erdőgazdálkodást, rendszeresen megtalálva a fakitermelési lehetőségeket, és gondoskodva arról, hogy az erdészeti beavatkozások időben, megfelelő módon és mértékben történjenek meg.

Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült Nemes Géza erdésztechnikus, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Füzéri kerületének erdésze, a talajvédelmi rendeltetésű, futókavicsos erdőterületek felújításáért, tölgyesek és bükkösök felújításában elért eredményeiért és a zempléni erdészek közösségének szervezéséért.

 

Az elismerésekhez az ÉSZAKERDŐ Zrt. minden munkatársa nevében gratulálunk!

 

(Fotók: Bárdi Bálint)