Itt a két házhoz küldött tanú – a legjobb helyről rendelték – akik az igazat mondták azokat nem hallgatták meg – közben eltűnt egy lemez a szembesítésről, de meg van a sikkasztó – ennek már soha nem lesz vége
petroczy attila

Itt van ez a békésen mosolygó boldog ember, akit  sokan ismerhetnek Miskolcon. Ő ugyanis egy neves labdarugó játékvezető, aki az ellenem indított rendőrségi nyomozás során azzal kezdte a vallomását – hogy őt megkérték!

Hogy mire is, hogy engem lejárasson, azt állítsa, fegyverrel támadtam két békés miskolci rendészre.  Majd ez az úr észbe kapott és korrigálta magát – ezt a kérést úgy kell értelmezni, hogy ő egy rendésznél jelentkezett tanúnak az ügyemben.

Innentől az ügyvédem kérte, egy meghallgató szobában folytassuk a szembesítést. Egy olyan helyen, ahol az ajtó nyitásától a zárásig minden hang és kép rögzítve lesz. Itt aztán a képen látható mosolygós sportember videóra mondta – mit is látott.  Megvan a felvétel, akár fel is tehetem ide is, hogy akit még ez a téma érdekel, maguk is meggyőződhessenek miket is állított a postás.

Elmeséli pontosan hét különböző variációban, hogyan rontanak rám és én hogyan támadom meg a békés rendész párost. Közben kihangsúlyozza, milyen pontos az órája, megjegyezte mindez fél kettőkor történt. Pontosan amikor még én otthon szunyókáltam. Azt is elárulja volt katona, tehát meg tudja különböztetni a pisztolyt a késtől. Például látta megvillanni a matt fekete kis gázpisztolyt a markomban, de előtte a csillogása miatt késnek vélte. A hazai rendőrség pénzt fáradtságot nem kímélve két helyszíni bizonyítási kísérletet folytatott le. Kettőt, hátha más fényviszonyok között tényleg megcsillan a matt fekete pisztoly.  Biztonságképpen a fegyvert egy falusi búcsúból beszerzett műanyag játékfegyverrel helyettesítették. Ne, hogy már elsüljön mint az egyes számú tanú szerint, aki a puffanásra nézett hátra.

Persze, hogy kiderült, ez az úr tulajdonképpen semmit nem láthatott, semmit nem hallhatott, de érzékletesen felmondta a leckét. A meghallgató szobában viszont történt egy kis malőr – engem és az ügyvédem kiküldtek, kijöttünk – viszont ezt a sportembert visszahívta a rendőrnő.  Nem tudhatta, hogy a felvétel közben zajlott.  Így tűnt el  37 perc a lemezről, amit a rendőrnő szerint a rendszergazda vágott ki.  Nem tartotta lényegesnek.

A fene se gondolná, hogy a rendőrségi informatikusoknak ilyen hatalma, befolyása legyen a rendszerben.  Ettől függetlenül a postásembert aki mindent látott és hallott a törvényszéki tárgyaláson kizárták a tanúk közül.

Persze ügyelve arra, ne , hogy már még ebből is profitáljak – mentegették, időmúlás okán lehetett ilyen zavarodott.  Csak ám ez a felvétel frissen készült. Tudni kell mind ehhez, hogy a rendőrnő négy napig járta a helyszínt és nem vette észre a szemközti mélygarázs külső kameráját. Talált 12 tanút, de egyik sem azt mondta amit ő hallani akart. Ezért rendelt még kettő, neki tetszőt a rendészet igazgatójától. Le is szállították – közülük az egyik a képen látható úr, aki azt állította, semmit nem olvasott a témában.

A rendészet vezetője viszont úgy ajánlotta, hogy ezek az általa felbujtott tanúk a Minapban olvasták a tudósítást és ezért jelentkeztek nála. Nem a rendőrségen, hanem a  rendészeten.

Itt a másik tanú. Az a tragikus számomra, hogy egyikőjük se gondolkodott el, mi lenne ha őket rágalmaznák meg. Vagy gyermeküket . Azt se értem, miként tudnak elszámolni a lelkiismeretükkel, jól alszanak e? Börtönbe küldenek egy embert a hazugságukkal miközben élik boldogságukat a családjuk körében. Nem gondolták ezt végig, szerintem, ám félnek a következményektől, a lebukástól. Hiszen amit elkövettek felveti a bűncselekmény gyanúját, nem olvasták el a vallomásuk előtti figyelmeztetést. Ezért aztán ennek a hölgynek az élettársa aki már elárulta, kedvese semmit nem látott most aggódik. Természetes is, de hiába ajánlottam részemről bárkinek megbocsájtok, ha elmondják a való igazságot. Amit egyébként a tárgyaláson megtettek – de a bíróságon valamiért nem akarták meghallani. A hölgy ugyanis ténylegesen lediktálja út kapacitálták erre – ugyanezt mondta a játékvezető is – és tényleg nem látott semmit, csak így sejtette. Sejtették vele. Ez a hölgy már merészebb és fantázia dúsabb – ő a barna dzsekimet Colombo kabátnak látta.  Most persze sértődött, mert azt hitte szabadon vizionálhat mások becsületébe gázolva. Párja elmondta az igazságot – rögzítve lett – kérdés ilyenkor egy hangfelvétel eredetisége ,a személyiségi jogok vagy egy bűncselekmény gyanúja a súlyosabb vétek az igazságszolgáltatás előtt.
Ő a szőke hölgy élettársa, aki elmondta, 15 másodperci jártak arra – s annyit láttak, fekszem a földön és a hátamon térdelnek a rendészek.  A helyzet persze kínos – megértem – de a járható út az lenne, ha ezt végül mindannyian egybehangzóan elmondanák. Ki az aki az igazat mondja , s ki az aki képzelődött. A képek szabadon felhasználhatóak a közösségi oldalakon megtalálhatóak, bárki számára és remélem nenm sértőek.