Avi/ujkelet.live

A háború 280. napja, déli front: A 99. hadosztály alatt a Maglan és az Egoz kommandósai a héten razziát indítottak a Hamász terrorszervezet egyik parancsnoki központjában Gázavárosban, a létesítmény eredetileg az ENSZ palesztinokat segélyező szervezete (UNRWA) főhadiszállásaként funkcionált.

A kommandósok hírszerzési információk alapján megrohamozták a létesítményt és terroristákat tartóztattak le, akik megpróbáltak elmenekülni a térségből.

A művelet során a csapatok közelharcot vívtak terrorsejtekkel, akik elbarikádozták magukat a létesítményben, és egy drón darabjait, az izraeli erők megfigyelésére használt parancsoki szobát, és több tucat fegyvert, bombákat ledobó drónokat, gépfegyvereket, aknavetőket, bombákat és gránátokat találtak.

A hadsereg már ezt megelőzően is járt a létesítményben, és talált egy jelentős Hamász-alagúthálózatot, mely a főhadiszállás alatt haladt át.

A mostani művelet során a közelben lévő egyetemi épületben egy bombagyártó labort és további fegyvereket találtak.


Északi front: A Hezbollah-párti Al-Mayadeen híroldal délután egy motorost célzó dróncsapásról számolt be a dél-libanoni Mari közösségben.


Vizsgálat: Az izraeli hadsereg által végzett vizsgálat szerint a biztonsági erők első csoportja, mely október 7-én megérkezett Be’eri kibucba, öt rendőr volt, akik nem sokkal reggel 7 óra után a kibucban tartózkodtak. A rendőrök találkoztak a Reagáló Erők két tagjával, akiknek azt mondták, hogy elmennek felfegyverkezni, és visszatérnek a kibucba, de erre nem került sor.

A KAN közszolgálati műsorszolgáltató szerint a rendőrségi vizsgálatok során kiderült, hogy olyan rendőrökről volt szó, akik fizetésért a Nova fesztiválon a re’imi parkolóban dolgoztak, és bejelentést kaptak egy lövöldözésről Be’eriben, odamentek és körülbelül fél órán át harcoltak pisztolyaikkal. Amikor kezdtek kifogyni a lőszerből, úgy döntöttek, hogy az Ofakimban lévő állomásukra mennek hogy felfegyverkezve visszatérjenek, de a város felé menet rájöttek, hogy Ofakimba is beszivárogtak a terroristák, és ott maradtak harcolni.

A rendőrök akkor azt feltételezték, hogy az izraeli hadsereg rövid időn belül megérkezik Be’eribe, ezért úgy döntöttek, hogy a rendőrség felelősségi körébe tartozó Ofakimban maradnak. Az öt rendőr éjjel 2-ig harcolt Ofakimban, majd a Gázai övezettel határos más arénákban.

https://podcasters.spotify.com/pod/show/ujkeletlive/episodes/j-Kelet-Live-Podcast—Ami-a-hten-kimaradt-e2ltdvk

The post Fegyverek az UNRWA Hamász által használt főhadiszállásán first appeared on Új Kelet Live.